Pazartesi, Eylül 29, 2008

SENKRONİZE CEHALET: Sisi Ve Hülya Avşar


Bu memleketin görüp göreceği en sağlam cahillerden biri olan Hülya Avşar, sanat yaşamını mutlu mes'ud idare ettirirken "Show Girl" olmak için artık yaşlandığını anlayınca, ustaca planlanmış bir manevrayla "kanaat lideri" olma rolüne soyunmuştu. Bu kararını sosyo-politik ve felsefi konularda kulaktan dolma bilgilerle yorum yapmaktan da öteye götürerek, -kendi yorumuyla- "gündem belirlemeye" hatta "gündem değiştirmeye" kadar vardırmıştı. Sonra bu gelişimi programcılığına yansıttı. "Eller Havaya" tarzı Talk Show işlerini bırakıp ciddileşti. İşte bu yeni kararlarını uyguladığı "Hülya Avşar Stüdyosu" isimli programı TürkMax'de yayınlanmaya başladı, yeniden, yeni sezonda. İlk konuk da Seyhan Soylu oldu.

Yeni sezonda, benim ilk kez tanık olduğum programında "sıradışı" konuğuyla birlikte cehalet kombosu yapıp, "Ergenekon Destanı" ve "Eşcinsel Hakları" meselelerinin altını kaşıyorlardı ya da böyle yaptıklarına bizi ikna etmeye çalışıyorlardı. Hülya Avşar kılığının bütün sadeliğine karşılık abartılı üslubuyla Seyhan Soylu'yu karşısına alıp "keskin" konularda lafladı. İkisi de bu sohbetten magazine malzeme çıkarmaya kodlanmışlardı, meselelerin kenarından kıyısından teğet geçip durdular. Dostlar alışverişte görsün, hesabı. Seyhan Soylu, " Meclistekilerin %100 heteroseksüel olduğuna inanmıyorum." dedi. Hülya Avşar " 500bin eşcinsel büyük rakam belki de AKP'ye oy verdiler."dedi. Seyhan Soylu, " Artık seni beğeniyorum eskiden şapşaldın, gittikçe daha çok beyin haline getiriyorsun kendini.." dedi. Hülya Avşar hayatında hiç mafya müdavimi tanımadığını söyledi, filan falan...

Çok şükür, memleket meselelerinin bizim aklımızın yetemeyeceği "kilit noktalar"ında fikir sahibi olmamızı sağlayarak bir tür amme hizmeti yapıyor Hülya Avşar. Programın benim izlediğim kısmında da "Senkronize Cehalet Timi" görevlerini başarıyla sürdürüyordu. Medyaya -neresinden bakarsan- bir haftalık malzemeyi sağladılar, sanırım. Lakin tam o esnada Eşref Saati'nin yeni bölüm yayını aklıma geldi, kanal değiştirdim. Devamını izleyemedim, yeterince aydınlanamadım.

Sağlık olsun, haftaya parlarım artık..

1 yorum :

necron omicon dedi ki...

Senkronize cehalet. Süper walla. Bu kadın siyasete ne zaman atılacak acaba?