Cumartesi, Eylül 13, 2008

Unutmamalı: Cihan Akerson


Oscar Harris'in meşhur ettiği "Alta Gracia" isimli şarkının Türkçe versiyonu olan "Ayrılsak da" şarkısıyla adından söz ettirdi. Nino Varon prodüksiyonu olan 45'liğinin diğer yüzünde "Hiç Şansım Yokmuş" adında bir Hurşit Yenigün düzenlemesi vardı. Takvimler 1975 yılını gösteriyordu.

Cihan Akerson, 1946 istanbul doğumludur. İtalyan lisesi mezunu bu müzik adamı, İtalya'da ekonomi-politik okudu. Türkiye'ye döndüğünde "Altın Mikrofon" yarışmasına katıldı. İlham Gencer ve Şerif Yüzbaşıoğlu ile çalıştı. Müzik dünyasındaki macerası kısa sürdü, gazeteciliği seçti. Birçok önemli belgesele imza attı. "Ölümle Randevu" adıyla 81 denizcinin şehit olduğu Dumlupınar faciasını ekranlara taşıyan Akerson, son olarak "Yarım Kalan Bir Düştü" adıyla "Köy Enstitüleri"nin 10 yıllık serüvenin üzerindeki tozu üfledi. Belgesel, 2 bölüm halinde "geçen sene" Tv8'de yayınlandı.

1 yorum :

sukriyealtinmala@hotmail.com dedi ki...

sayın değerli insanCİHAN AKERSON karadenizin güzel şehri samsundan derin sevgilerimizle AYRILSAKDA şarkınız çok çok güzel aylardır dinliyoruz bir tv programında sizi görmek istiyoruz.