Pazartesi, Eylül 22, 2008

Unutmamalı: Hadi Çaman


1943 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi, sonra Belediye konservatuarından mezun oldu. 1962 yılında Kent Oyuncuları'nın açtığı sınavı kazanarak sahneye çıkmaya başladı. 1982 yılında Yeditepe Oyuncuları'nı kurdu. Yüzlerce oyun çevirdi, uyarladı. 60'lı yılların Tiyatro yaşamından anılarını anlattığı "Güzeltmek" adındaki kitabı 2002 yılında Can yayınları tarafından basıldı. Çok sayıda sinema filminde rol aldı, ama hep bir dönemin "yeşiçam seks furyası" ürünü olarak tanımlanın filimleriyle hatırlandı.

ASL hastalığı teşhisiyle kaldırıldığı ve uzun zamandır tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği sebebiyle 22 Eylül 2008, pazartesi günü vefat etti.

4 yorum :

Goddess Artemis dedi ki...

Toprağı bol olsun! Güzel bir insandı... Yıllar yıllar öncesinde, üniversitede okurken biz, Kadıköy'de takıldığımız meyhaneye o da takılırdı. Selam verir, hatır sorar (belki de bizleri üniversiteli kopuklar olarak damgalamayan pek az insandan biriydi), meyhane kalabalıksa masasına davet eder, nezaket ve zerafetle sohbetimize katılırdı.

Böyle insanlar giderek azalıyor, ortalık hanzo rolleriyle özdeşleşmiş (esasen kendini oynayan) iki ayaklı hayvanata kalıyor ya... Ben en çok buna bozuluyorum! >:-(

Anonymous dedi ki...

Ne aci. O kadar guzel isler yap sonra tek hatirlanan seks filmlerin olsun.

gioberg dedi ki...

Bense hep "aile pansiyonu" isimli, münir özkul,adile naşit, cenk koray'lı filmiyle hatırlardım kendisini.
Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun.

mimoza dedi ki...

Toprağı bol olsun. Çok büyük emekleri vardı bir tiyatrocu olarak. Allah rahmet eylesin.