Salı, Eylül 23, 2008

HAKAN GERÇEK


“Çıplak Ayak” ile Avni Dilligil, “Sırça Kümes” ile Lions, “İnishmorelu Yüzbaşı” ile Afife En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Hakan Gerçek, uzun yıllar "Kent Oyuncuları"yla sürdürdüğü 27 yıllık sahne yolculuğuna, kendi tiyatrosunu kurarak farklı bir yön vermeye karar vermiş.

Tiyatro Gerçek, ilk olarak Gordon W. Smith'in yazdığı, dilimize Ülkü Tamer'in çevirdiği tek kişilik oyunu "Van Gogh"ile perde açacakmış. Aynı zamanda oyunun yönetmenliğini de üstlenen Gerçek, "Van Gogh oyunu, hatırlarsanız 20 yıl önce sevgili hocam Müşfik Kenter’in oynadığı ve asistanlığını yaptığım bir oyun. O zaman, bu oyunu belki yıllar sonra oynarım diye hayal etmiştim. Şimdi, ilk olarak bu oyunu sahnelemenin heyecanı içindeyim. 2009 yılında buluşmak üzere..." demiş internet sitesinde...

Hakan Gerçek, aynı zamanda Metin Belgin, Hikmet Körmükçü ve Atilla Birkiye gibi usta isimlerin de içinde bulunduğu bir oyunculuk atölyesi de kurmuş.

1 Kasım 2008 tarihinde başlayacak ve 10 hafta sürecek bu atölye çalışmasıyla ilgili detaylar için: Tıklayınız!




39 Basamak (Sahne Arkası)
Bu fotoğraf ilgili kişi ve eserin resmi websitesi'nden alınmıştır.

1 yorum :

faruk dedi ki...

nihayet özellikle tiyatro söz konusu olduğunda bu tür kıymetli insanların "atölye" kurarak deneyimlerini ve birikimlerini aktarmalanının önemi anlaşılıyor. bunlara katılmak için sadece amatör olmak da gerekmiyor. yurtdışında orta çaplı profesyoneller de gidip ustaların olduğu atölyelere yazılıp eğitim tazeliyorlar.

ben oyunculuk yapma konusunda dertleniyor olsam hemen gider yazılırdım. büyük şans, umarım çabaları yerini bulur.