Salı, Eylül 30, 2008

Olivier Lorelle Ve Jacques Descamps Antalya'da



Altın Portakal Film Festivali bünyesinde 2006 yılından beri Sedef Ecer'in küratörlüğünde devam eden "Senaryo Atölyesi"nin bu yılki konuğu Fransız yazar Olivier Lorelle ve Jacques Deschamps'miş. Tüm amatör ve profesyonel senaryo yazarlarına açık bu çalışmada, Jacques Deschamps Atölyesi 22- 23- 24 Ekim tarihlerinde, Olivier Lorelle atölyesi ise 25- 26- 27 Ekim tarihlerinde gerçekleşecekmiş.

Katılımcıların projelerinden yola çıkmayı niyetleyen atölye çalışması dahilinde Olivier Lorelle ve Jacques Descamps katılımcıların öykülerine script-doctoring uygulayacak ve öykülerin genel dramatürjik yapıları değerlendirecekmiş. Proje hazırlamadan da katılabilirmişsiniz.

Olivier Lorelle, son olarak "Indegeres" filmiyle 2006 yılında düzenlenen "Cesar"da orjinal senaryo dalında "Best Writer" ödülü kazanmış. (fotoğraf da bu ödül esnasında çekilmiş.) Aynı film Fransa'nın 2007 yılında da Oscar Adayı olmuş. Jacques Deschamps ise "Dinle Neyden" filminin yönetmeni ve bizzat yazıp yönettiği filmi, "Mefie-toi de L'eau qui dort" ile 1996 FIPRESCI ödülünün sahibi.


Hizmette sınır yok..

Hiç yorum yok :