Çarşamba, Eylül 03, 2008

Hatırlamalı: Boşluğa Asılı Bedenler


1968 Hamburg doğumlu bir heykel sanatçısı olan Serdar Tekebaşoğlu'nun 10. kişisel sergisinin adı: Boşluğa Asılı Bedenler...

Bilenler, porselen ve bronz gibi iki zor malzemeyle haşır neşir olduğunu söylüyorlar. Evin Sanat Galerisi'nde geçen yıl mayıs ayında düzenlediği sergisiyle ilgili şöyle bir yorum yapılmış. Aktarayım da paylaşalım istedim.



" Tekebaşoğlu heykelleri, insan vücudunun barındırdığı gizleri çözümlemek üzerine şekilleniyor. Malzeme, bu gizeme bilmecemsi bir etki yüklüyor. Torsların varsıl ve şiirsel bir anlatımla şekillenmesine neden oluyor. Bitmemiş hissi uyandıran ya da uzuvları eksik gibi duran heykeller, izleyenin tamamlama arzusunu harekete geçiriyor. İnsan vücudunu ele alıp keyfince oynayarak, fantastik eklemeler ile kendine has bir anlatım ortaya koyuyor. Boşluğa direnen kadın ve erkek bedenleri üzerinde bir kabuk gibi iskeleti kuşatan teni ya da teni taşıyan iskelet sistemini, kusursuz bir anatomi bilgisi ile bir araya getiriyor. Beden yüzeyleri sürekli değişim geçiren, şekil değiştiren katmanlarla kuşatılıyor. Boşluklar, içe ya da dışa yönelmeler düşüncelerle sezgiler arasında gelgitlere neden oluyor."




İyi seyirler...

Hiç yorum yok :