Salı, Haziran 17, 2008

Unutmamalı: Güle Güle...


Otomotiv Endüstrisi Tanıtım Komitesi demekmiş OETK'nın açık anlamı. Bilmiyordum. Dün gece öğrendim. Otomotiv endüstrisi, çapını ve hacmini halkına anlatmaya, halkıyla iletişmeye çabalamamış meğerse, bugüne kadar. Oysa tek tek iletişimi de, reklamı da iyi bilen markalar hepsi de.

Sonra birgün, Uludağ İhracatçılar Birliği'nin öncülüğünde derlenip toplanıp, işte, bu komiteyi kurmuşlar. Kendilerine de başkan olarak Erkut Özerman'ı seçmişler. İlk faaliyetleri, birkaç güne kadar televizyonlarda gösterime girecek olan, Ezel Akay'ın çektiği bir reklam filmi üretmek olmuş. İzledim filmi. Sizler de izlemeye başlayacaksınız yakında. Filmin peşinden de
endüstri üyelerini ödüllendirmek için bir formül düşünmüşler. 2007 yılında Otomotiv Endüstrisi Ana Sanayi ve Yan Sanayi diye iki dalda en yüksek ihracatı yapan ilk üç firmayı belirleyip, ödüllendirme kararı vermişler. Sektörün ilk üçüne, ödülleri diğer sektörlerin liderleri verdi bu gece. Misal, Ahmet Nazif Zorlu gibi. İyi fikir.. Ve bir de "Onur Ödülü" verildi. Onur Ödülü, müteveffa Bernar Nahum'a verildi ve ödülü oğlu Jan Nahum aldı Kürşat Tüzmen'in elinden. Ana Sanayi Dalında Birincilik Ödülünü, 2007 yılında 3.413.337.655 milyar dolarlık ihracatı ile Ford Otosan, Yan Sanayi Dalında Birincilik Ödülü'nü ise Bosch aldı. Gerçekleşen ihracat miktarı, 932.551.236 milyon dolar. Tören Swissotel'de yapıldı. Fatih Erkoç- Demet Tuncer- Hakan Aysev üçlüsü sahne aldı.

O değil de...
Orkestrası çok hüzünlüydü gecenin...
Çünkü Sahir Ünal'ı defnedip gelmişlerdi bu geceye...
Sevenlerinin başı sağ'olsun..
İçimden gelmedi Sahir'in gidişini ayrıca yazmak.
Üstüne çok laf etmek.. Böyle yani..

Hiç yorum yok :