Pazartesi, Şubat 24, 2014

Kurt Seyit ve Şura: Kaldı 8 gün..



Kurt Seyit ve Şura, Nermin Bezmen'in kitabından Ece Yörenç'in kalemiyle ekrana uyarlanıyor. Sanırım, KSŞ, Muhteşem Yüzyıl'dan sonra (bütçeler açıklansın bakıcaz, belki MY'ı geçmiş bile olabilir) Türk televizyonlarının gördüğü en büyük prodüksiyon olmaya aday. Kurt Seyit ve Şura’nın; saltanat günlerinden Karpatlar cephesine, Aluşta’dan işgal altındaki İstanbul'a, 1920'lerin Pera'sına kadar uzanan macera dolu yolculukları bir anlamda aşkın da yolculuğu olacak. Yani beklentimiz o doğrultuda..



Kamera arkasında Gökhan Tiryaki ve yönetmen kolduğunda Hilal Saral var. Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah dışında Birkan Sokullu, Kurt Seyit’in askeri okuldan arkadaşı Petro, Seda Güven Şura’nın ablası Valentina olarak izleyici karşısına çıkacağı yapımda Ushan Çakır da Kurt Seyit’in çocukluk ve silah arkadaşı Celil karakterine hayat verecek. Henüz basına sızmamış isimlerden oluşan çok sağlam bir kadro kurmuşlar. Hızla da rol yazılan, dizinin ilerleyen bölümlerinde hikâyeye katılması planlanan bomba isimler de yok değil, yakında duyarsınız nasılsa..



Savaş sahneleri Kartepe'de çekilmiş. 1200 figüran rol almış. At binmeyi bilenler yukarıdaki pozisyonu gerçekleştirmek yani atı şaha kaldırıp, üzerinde huzur içinde poz vermek için bile en az üç ay çalışmak gerektiğini söylüyorlar. Nasıl bir azimle çalışılıyor, gerisini varın siz düşünün. Çekimleri Rusya'da devam eden dizinin müziklerini Toygar Işıklı yaptı. Dizi 4 Mart Salı akşamı saat 20:00'da Star Tv ekranında olacak.

Böyle işte..
R

Hiç yorum yok :