Perşembe, Şubat 27, 2014

Ersen ve Galoşlar, Boynubükükler 'e Karşı!

Kanal D, Total ile arasında oluşan gerginliği hızla ve komedi ile aşmaya başladı. Yıllardır yayında olan, aylardır yerinde sayan Arka Sokaklar'ın ani yükselişi ve eski liderlik günlerini yakalamasıyla başlayan Total patlaması, Arkadaşım Hoşgeldin ve Erler Film'in yapımcısı olduğu Küçük Ağa ile zirve yaptı. Bu akşam görücüye çıkacak olan Boynubükükler ise Galip Derviş'in yapımcı firması Barakuda'dan geliyor. Ahmet- Mahmut Kayımtu kardeşler genç ve çok deneyimli yapımcılar. Yalan Dünya'da piştiler sonra bağımsızlıklarını ilan ettiler. Yolları bereketli olsun.

Boynubükükler'in yönetmen koltuğunda yine çok deneyimli, türünün yani 'dekupajlı iş çeken' yönetmenlerin son örneği olan Ömer Uğur var. Dekupajlı iş çekmek ne demek diye merak eden varsa sağa, sola sorsun öğrensin. Ömer Uğur'u, çok iş çekti ama en çok da Geniş Aile'den hatırlarsınız. Pratik, oyun bilen, abartmak gerekiyorsa bardaktan bile oyun almayı beceren, çok iyi hikaye koklayan, pratik dünyalar kuran, bana da sorsan on numara bir yönetmendir. Dizinin Görüntü Yönetmeni Serdar Armutlu. Müziklerini Sertaç Öngümüş ve Selim Siyami Sümer yapmış. Sanat Yönetmeni ise Hasan Doğan.


Senaryosu Cüneyt İnay'a ait olan dizinin pek kalabalık kadrosunda Sedef Avcı (Melek), Ahmet Yelan Saraçoğlu (Führer Fuat), Gün Koper (Yılmaz), Güven Murat Akpınar (Menderes), Bora Akkaş (Mithat), Bensu Soral (Miray), Murat Akkoyunlu (Mansur), Ünal Yeter ( Tahir), Barış Başar (Samet), Ali Tutal (Şahap), Mine Şenhuy Teber (Venhar) Ahmet Olgun Sünear (Selim), Çağlar Ertuğrul (Ersen), Uğur Bilgin (Korhan), Sevilay Şimşek (Melissa), Özüm Arkan (Zerrin), Damla Debre (Gönül), Öznur Serçeler (İnci), Barış Aytaç (Doruk), Cüneyt Çeliksoy (Kocaman), Barış Küçükgüler (Gocuk), Bengi İdil Uras (Hülya), Nihan Tarhan (Nil), Tatiana Marinescu (Esin), Anıl Altan (Bir), Kadir İlkter (İki) rol alıyor. Vay arkadaş ne kadro umarım kimseyi unutmamışımdır. Unuttuğum isimler olduysa da, kusura bakmasınlar.

Bilindiği üzere Gün Koper, Yeşilçam'ın deneyimli oyuncusu ve senaristi Macit Koper'in oğludur..

Konu şu:Bir grup öksüz ve yetim çocuğun hayatın krem tabakasından gelen yaşdaşlarıyla mücadelesi. Herkes ayrık otu anlayacağınız. Zengini de, fakiri de.. Biraz eski Yeşilçam filmleri, Hababam nostaljisi yaşayacağız sanırım. Her şey bir tarafa çok genç ve pırıltılı isimlere destek atan deneyimli bir oyuncu kadrosu var. Güven Murat Akpınar son zamanlarda en beğenip sevdiğim oyunculardan. Adeta hastasıyım, diziyi sadece onun yüzünden bile izleyebilirim. Ve Gün Koper'i, Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin Osman Senior karakterinden sonra ölümüne merak etmekteyim. Komedi zor iş bakalım altından kalkabilecek mi?

Boynubükükler'in ekrana çıkmasında emeği geçen herkese ve seyircisine iyi şanslar dilerim. Bu akşam saat 20:00'da izlemece!
Böyle işte..
R.





.
*Fotoğraflar Kanal D'nin resmi websitesinden alınmıştır.


.

Hiç yorum yok :