Pazartesi, Şubat 24, 2014

The Walking Dead - FotoYorum: Aşkımla oynama!

Aşağıda The Walking Dead 10. Bölümün fotoğraflı yorumu var. Gençler uzun yazı okumuyorsunuz hatta uzun yazı okumayı pek sevmiyorsunuz diye, size kısa kısa fotoğraflı yorum denemesi yaptım. Bakalım okuyacak mısınız?
Böyle işte..
R

Umudun yoksa yaşamın anlamı ne?
10. bölüm Beth’in Secret Günlüğü tadındaki kitabi cümleleriyle başladı. Eski güvenli zamanların ilk günüde kaleme alınmış bu sözler izleyene, “nereden, nereye?” dedirtti. Elbette elin senaristi de kendi seyircisinin zekasından ve unutma kapasitesinden korkuyor ve arada cin yöntemler bulup, “nerede kalmıştık” sahneleri yazıyor.

Bir şey yapmalı!
Anladık ki 8. bölümde mahşer yerine dönen hapishane bahçesinde kızı kolundan neredeyse sürüyerek götüren Daryl emanate hıyanet etmemiş, kızı gözünün önünden ayırmamış. Beth ısrarla hâlâ yaşayanlar olacağını iddia ediyor ve onları bulmaları gerektiğini söylüyor. Hayli de cevval. Daryl olmasa bu tatlı Beth, o ormanda on saniye canlı kalamaz ama neyse..

Azıcık inanç seni öldürmez, korkma..
Daryl, orman, gece, yıldızlar, ateş.. Peş peşe okuyunca bu kelimeler en az birinizin aklına pek romantik çağrışımlar düşürüyordur, eminim.. Ama drama gerçekliği böyle değil. Yorgun Darly ve kuyruğu Beth hayata kalma savaşı veriyorlar ve iz sürüyorlar. Gerçi Darly uzun zamandır ‘sürü olmak’ ve ‘sürüyü korumak’ kavramlarıyla test edilmiş ve yıldızlı 10 puan almıştı. Öyleyse sıradaki ders hiç bilmediği bir yerden mi gelecek dersiniz? 

Daryl 'ya sabır!' çekiyor..
Beth anaç ruhlu bir genç kız. “Yaşayanlar kaldıysa, bulduğumuzda aç olacaklar,” diyerek böğürtlen bile topladı.

Seni ham yapar bu Zombiler
Artık besin zincirinin tepesine oturmuş, ırkımızın peşine düşmüş Zombiler var ve insan oğlu yüzyıllar sonra yeniden ‘Av’ olmanın trajedisini yaşıyor. Zombi de olsa sadece doymak için avlanıyor/öldürüyor. Bu da mı ders değil Sayın Seyirciler?

#direnzaman
Lizzie, Mika, Judith ormanda ve yalnız değiller, yanlarında Tyreese var. Açık söylemek gerekirse geçmişte olanlar düşünülünce dar zamanda pat diye Carol’un ortaya çıkışı çok ama çok ‘formül’ oldu. Ama asıl merak ettiğim, Tyreese’e güvenli bir yerden bahseden Amca, birkaç sahne önce Darly ve Beth’in karşısına Zombi olarak nasıl çıktı? Üç milyon beşyüz seksen bin yazarın ve teknik elemanın çalıştığı bir senaryoda tretman/ kurgu hatası olamayacağına göre zamanda geri sıçradık ve farkına varamadık.

Şeker de yiyebilseler.
Şartlar herkesin ruh halini bozmaya müsait ancak en çok ve çabuk da çocuklar etkileniyor. Sanırım Lizzie bu sezon boyunca seyirciye oldukça zor anlar yaşatacak tıpkı bu bölümde olduğu gibi..

Otobüs nerede?..
Çok şükür ki Maggie de hayatta.. Dağılım güzel olmuş. Maggie, Sasha ve Bob üçlüsü de demiryolunun diger yanında yürüyorlar ve otobüsü arıyorlar. Korkarım bölüm sonunda herkes bir araya gelecek ama ben hâlâ Rick’in kapısını kim çaldı onu merak ediyorum. Maggie ilk göründüğünde elindeki tek taştan açıldı kamera. Kızın aklı sevgilisi Glenn’de mesajı aldık. Her aşık Amazon gibi Maggie’nin de ilk hedefi Glenn’i bulmak. Sasha da Tyreese’i düşünüyor ama Bob ile de aralarında tatlı bir flört hali yok değil. Özetle bu üçlünün sahnelerinde aşk ve hasret koklamaya hazır olun.

Kesmece bunlar!
Maggie, Glenn’i bulmaya and içince Sasha ve Bob da onu takip etmeye karar verdi. İlk virajı dönünce otobüsü buldular.

Herkes gider Mersin’e.
Meğer Glenn o karmaşada Hapishane’den kaçamamış! Bana gore bölümün en zevkli sahneleri de Glenn’in payına düşmüştü.

Vali'den hatıra kalan..
 Glenn’in sağ kolu olarak tatlı Tara da oyuna katılınca kadro şenlendi elbette..

Daryl Sevenler Derneği
Bu fotoğraf da ‘Gelecek Bölümde Daha Fazla Daryl Görmek İsteyenler Klübü’ne armağan olsun.

Dert bir değil, bin!

Vali gitti dertler bitti mi sandınız? Hoşgeldin yeni baş belaları Abraham, Eugene ve Rosita!





photo by Gene Page



.
 

Hiç yorum yok :