Çarşamba, Aralık 03, 2008

Geçmiş Zaman Olur 3


.
.
.
.
.
.

10 yorum :

Smoking kills dedi ki...

çok ipucu vermişsin: türkan sultan!

Hadsizin Baskani dedi ki...

Yok be bu düpedüz Ahu Tuğba (!) baksana :P

Anonymous dedi ki...

ranini,

meltem cumbul senden bahsetmiş:)))) oku bak!

"Şu sıralar 'Aşk Yakar' adlı dizide oynayan Meltem Cumbul, dizi seyreden kitlenin gelişimine hayret ettiğini ve birer senarist gibi olduklarını söyledi. CNN Türk'te yayınlanan 'Nası Yani?' programına konuk olan Meltem Cumbul, "Öyle şeylerle karşılaştım ki, seyirciler diziyi oturup kendileri yazabilirler. O denli profesyoneller. Çok şaşırıyorum. Profesyonel tavırları nedeniyle, ben kendimi çok aptal hissettim" dedi."

nerden nereye dedi ki...

burun estetiğinden önceki sultan.
güzel mi güzel :)

bir kariyeri etkileyen en önemli özellik kendisinde o estetik.

sophia loren gibi estetiksiz devam edemedi sinemaya.

acaba eski burnuyla sultan olabilir miydi ? hiç ama hiç sanmam.

Hadsizin Baskani dedi ki...

Sophia Loren'in, estetik cerrahı Dr. Leaf... Kim demis o, Samim'in tabiriyle canım ciğerim, estetiksiz diye :))

Kominikasyon sağlamak maksatlı sayın Leaf'in adresini ve numaralarını da yazayım diyeceğim ama Ana Kraliçe sansür getirecek o yüzden cık cık :)

Küçücük bir dipnot: Hollywood'ta household name olmuş herkeste esthétique vardır. Gerçi, Edirne-Kars, Sinop-Mersin arasındaki kitle içinde uzuv kestirmeye gerek yok be ya çünkü biz her şeyi yeriz... Necati Polat'ın, Kenan İmirzalıoğlu'nun oyuncu, Serdar Ortaç'ın, Hande Yener star olduğu bir ülkeden bahsediyoruz... Hee bu arada, bu masal ülkede bir ara da bale; belaltı, pornografik bir yozlaşma olarak da görülüyordu. Hali hazırda, tiyatrolara gitme sıklığının da Uganda'nınkinden bile düşük olduğuna hiçbir şüphem yoktur. Neyse, Antik Yunan bizim topraklardaydı da en azından burada bir ara tiyatro yapılıyordu diyebiliriz :) Velhasıl, pek yetenekli (!) sultanaaamız tahminlerime göre karga burunla da olsaydı yine sultan olurdu... Yurdumuz hudutlarında kimse Kral Çıplak masalındaki küçük çocuk kadar dürüst ve korkusuz olamaz :) Türkan Hanım'ı hepimiz sevmek zorundayız, işte o kadar :) Bilmem anlatabildim mi? Şunu da belirtmeden edemeyeceğim (yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler) yaşadığı era içersinde, çok fotojenik ve dramatik bir çehreye sahipmiş... Bana kalırsa, tiyatrocu değilseniz, yetenekli olmanıza pek de gerek yok. Hoşsanız, güzelseniz iyi bir yönetmen ve sanat yönetmeni ile pekala güzel işler çıkarabilirsiniz tabii eğer güzel resim verebiliyorsanız. Ayrıca, eğer oynadığınız filmler aşk temalı ise ooooo çoktan kotardınız demektir o işi (hadi yine iyisiniz kurtardınız paçayı yine :P) çünkü dudak ıslatıp ağlak gözlerle yapacağınız "rol"ün sizi engin sanatsal fikirleri (!) olan geniş kitlelere sevdirmesi ve çok geçmeden "Yeşilçınar"ın mihenk taşı olmanız pek tez vakittedir. Günümüz versiyonu Tuba Büyüküstün... 40 sene sonra o da sultan olacak ah ahhh :)

Hadsizin Baskani dedi ki...

Bu arada, o adamın adı Necati Şaşmaz'mış :) Necati Polat diye bir zat yokmuş :) Çok özür dilerim :))

nereden nereye dedi ki...

sağ ol Başkan;
loren bacının da estetikli olduğunu öğrendim. üzüldüm :(

hep aklıma geliyor ama kıt estetik bilgim sebebiyle emin olamıyorum.

necati şaşmaz'da da bir burun estetiği var gibi geliyor bana?

yurdumuzda ne yazık ki starlık kavramı değişik. ama yine de ümitsiz olmamak lazım.

bu arada bir magazin programında bu gece; muro film galasını veriyorlar o da ne abdülhey'i oynayan abi'ye mikrofon uzatılmış. aman aman o nasıl ses tonudur, ağızdır ( ağız lehçe değil bölgesel dil olarak kullandım, şive vb.)kısaca dublajcı abiye oscar vermek lazım.

çünkü konuşmasını bilmeyen dilimizi adam gibi bile konuşamayan insanları güzel ve etkileyici seslerle dublaj yaparak bize sunuyorlar. kurtlar vadisini izliyor muyum hayır. ama yine de. dublaja hayır.

Hadsizin Baskani dedi ki...

@nereden nereye,

Estetik cerrahi kötü bir şey değil ki... Sadece oyuncuların yararlanmamaları gereken bir memba :) Düşünsene dönem yapımı çekiyorsun ve elindeki oyuncun (ne hikmetse de bula bula onu bulmuşsun) burnu Harika Avcı, dudakları Angelina Jolie mi desem Naomi Campell mı desem, dişleri Royal Albert yemek takımı, yanakları yumurta gibi işte böyle olunca sırıtıyor estetik. Ben de çözüm olarak diyorum ki estetik mestetik şarkıcıya, mankene, sosyetiğe falan uygun... Oyuncuya mı? Iııh ıııh (No efekti olarak bunu duyabilirsin :P)

Polat Alemdar da evet bir revizyon var gibi gibi :)

Kanımca, seslendirme sanatçılarına gerçekten daha fazla ücret vermeliler. İsmini açıklayamayacağım bir tanıdığım geçmişte içyapım bir dizinin jönünü seslendiriyordu. "Jön insanı" bölüm başına 20bin Yetaaale (Şahika Koçarslanlı'nın ağzıyla YTL) alırken, gariban arkadaşım gecikmeli olarak onun aldığı paranın binde birini alıyordu. Sözüm şu: Edward Burns nefis bir adam... Kendisi süper bir karizmaya, olağanüstü bir yüze, harika saçlara ve ortalama üstü teatral yeteneğe sahip ilim irfan sahibi taş bir herif... Gel gör ki sesi bariz bir şekilde çatladığı ve genel olarak boğuk olduğu için, Edward Amcam esas adam olamıyor. Bak sen şu işe! Koskaca Hollywood'ta ya da Amerikan'ın bağımsız sinemasında hiç mi yok ona sesiyle hayat verebilecek kadife sesli adam? Vardır elbet hem de kim bilir belki de zebil kadar :) Ama racona ters racona :)

Son söz, arkadaşım bence sen ellerini hiç ama hiç yorma Kurtlar Vadisi dizisi için. O bence, dizi değil o bir destan (!) :))


Ranini, ayol muhabbet çok koyu sen niye sus pus kaldın? :)

ranini dedi ki...

başkan,

uyuyordum:))

Edward Burns, robin williams'la oyniicek yakında..

Hadsizin Baskani dedi ki...

@Ranini,

Şaşırdım :O (Edward'a ama) Kıssadan hisse, ses çok da mühim bir şey değil :) BKZ: Demi Moore, nezle olmuş at gibi sesi var hatunun :) Türkiye'de oyunculuk yapsaydı kesin 80'lerde, Jeyan Mahfi ona sesiyle hayat meyat verirdi :) Türkiye ya burası :) Sesin yoksa sorun değil ücretsiz çalıştıracağın seslendirme sanatçılarıyla işi kotarırsın :) Yazık, ama kime yazık? Allah vergisi sesi olup, pause'ları hissedebilen, sesiyle oynayan o yüce dublaj odasının oyuncularına yazık... Kereste konuşturmak zor zanaat, bilmem anlatabildim mi? :))