Çarşamba, Nisan 29, 2009

Evcil hayvan barındırma tutkusu


İkili ilişkilerden umudunu kesmemiş bir kadın için kırk yaşından sonra mutlak vazgeçilmesi gereken öncelikli bir tutku durumudur. Alışveriş tutkusundan bile daha tehlikelidir. Zaten helal süt emmiş, eli ayağı düzgün, aklı başında adam sayısı avuç içi kadarken, kalan az su katılmışların da bu kediden korkar, şu köpekten tırsar, aha tüy alerjisi varmış, valla karısına üzerinden çıkan sarı saçları bile daha kolay açıklayabilirmiş gibi kategorizasyonlarla ihtimal hesabında telef edilmesini göze almak istemeyenler, 35 yaşından itibaren evde besledikleri hayvan ve nebatı (polen alerjisi, enginar korkusu vs.,) barınaklara ya da bilumum derneklere bağışlamalıdırlar.

Şaka yapmıyorum. Diyelim birini buldunuz. Kediden korkmaz, köpekten tırsmaz, sağlam raporu var kapı gibi. Evcil hayvanınıza bayılıyor. Siz üşeniyorsunuz, tutup tasmasından o gezdiriyor. Keyfiniz yerinde. İleri de gideyim, ilk dönemece kadar seviyor ve seviliyorsunuz sanıyorsunuz. Mutlusunuz. Oh! Sorun bitti mi sanıyorsunuz? Bitmez. Bu sefer de kediniz köpeğiniz onu kıskanır. Kapalı kapılar önünde sabaha kadar böğürür, gelir koltukta aranıza oturur, adamın ayakkabılarını kemirir, pantolonuna işer. Sabah körü muhabbet kuşunuzun çenesi düşer. En romantik anınızda açık pencereden dama kaçar. Üç gün tatile gidersiniz geri döndüğünüzde begonyalar boynunu büker. Karınca beslesen, ishal yapar. Velhasılı kelam tutkunun ve barındırma merakının her türlüsü belli bir yaştan sonra kadın bünyesine zararlıdır.

.

3 yorum :

sokak köpeği dedi ki...

senin çocuk bu mu? valla çok görkemli! harika! insan bende de olsun istiyor! birine bakamazken ikincisini istiyor!

süha dedi ki...

'az su katılmış'

:))

çok yaşa e mi ranini!

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Anaaaaaaam, bu benim Teyzemin Venice'ten aldığı Golden'ın aynısı beeea :) Ayyyy, inanmıyorum kııııız dünya ne kadar küçük bak valla şaşırdım bu Golden'lar aynı yaaaa... Bilmeyenler şaşırmasınlar... Köpekler gerçekten unique'tirler ama bu çocuk (hayvanlara çocuk derim) aynı benim teyzeminki gibi beeea :) Çok şirin Allah, analı ve "babalı" büyütsün heeee :)))