Cumartesi, Nisan 18, 2009

2 Yıldız da Benden!


Bir- iki gündür, Antalya'nın Belek Mevkiinde mukim Rixos Otel'de bulunmaktayım. Burası 7 yıldızlı dev bir tesis. Dünya turizm literatüründe gerçek bir karşılığı var mı biliyorum bu yıldız bolluğunun ama bana bir soran olursa "aga bunlar son iki yıldızı topille almış" derim. Rixos, 5 yıldızlı diğer örneklerinden fazlası olan bir tesis değil. Haddizatında farkındaysanız buraya "otel" dahi diyemedim, dilim varmadı. Tam bir alamancı turistik tesis havası hakim her bir santimetre karesine. Biraz "ottoman" etkisi serpiştirilmiş, A sınıf marka mağazaların "entire" koleksiyonlar sattığı, servisin sarktığı, murfağın çok benzersiz lezzetler sunmadığı, resepsiyonu aradığınızda ilk on dakika açılmayan telefonu ikinci on dakikada mutlaka açan ama uykudan uyandığı için sizin talebinizi idrak edemeyen personele sahip, sıradan bir tesis benim nazarımda. Bina mimari açıdan da çok başarılı değil. Belki aile kabinlerinin (villa) bulunduğu kısım biraz daha "özenli" olarak tanımlanabilir amma burası 7 yıldız ise Bodrum Ada Otel 17 yıldızlık mekan demektir vesselam. Onlar da müşterilerini özel jet/ helikopter ya da limuzinle teslim alıyorlar hem de nereden isterseniz, Onların da özel yatları var. Onların da özel plajı var. Üstelik servis emsalsiz, personel mükemmel eğitilmiş. Nedir yani? Rixos'u menim için emsalsiz yapan tek unsur, Troy Aqua & Dolphinarium oldu. Orada neler olduğunu da yarın anlatırım.

Ancak şunu da itiraf etmeliyim ki bu zincir tesisin Second Life versiyonu gerçekten güzeldir. Gezmenizi tavsiye ederim, tasarımcısını da tebrik ederim.

Neyse. Antalya bugün pırıldadı. Güneşlendi. Rüzgarını kesti. Işıldadı. İstanbul'dan ne haber?

11 yorum :

safeta dedi ki...

bugün istanbulda günlük güneşlik
tv den haberin yok,farkındayım,ama
"Yapma Diyorum"dizi demeye dilim
varmıyor,harika ,keyifli,eğlenceli,oyunculuk,senaryo,bide şu olsa diyeceğin hiçbirşey yok.mahinur ergun ve QB döktürmüş,hasret giderdik.

Zelmac dedi ki...

iyi geziyorsun ne güzel, biz de dedik ranini, istanbul film fest. kapanış gecesine gitmiştir, taze taze dedikoduları bildirir şimdi diye neeerrde. istanbul da sıcak epeyce, ana antalya gibi değildir kesin iyi dinlenmeler eğlenmeler...

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Istanbul'la ilgili haber veremem ama Los Angeles pek bir güzeldi şimdi de gece saat 3 ve ben ayaktayım uyuyamadım beeea :)) Yapıcak bir şey bulamadım dedim makyaj fırçalarımı dezenfekte edeyim ettim falan neyse uyuycam yaaa birazdan heee :)))

ranini dedi ki...

@safeta

tüh! ben, YD ikinci bölümü izleyemedim. güzel mi gerçekten?

@zelmac

iş gezisi, festival kapanışına denklenemedim. zaten bu sene de festival programım mundar oldu:( neyse, buna da şükr!

@başkan

başkan?? uçtun, gittin mi sen? tüh! yolculama partisi yapamadık sana..

safeta dedi ki...

YD gerçekten güzel ,şaşıfelek çıkmazının tadı var.

Salvatore Rossiccio dedi ki...

merhaba:)
ada otelin websitesine baktim merakimi yenemeyip, dogrusu dediginiz gibiyse otel web sayfasi ingilizcesi neden o kadar ozensiz, cok iyi bilmeyen biri tarafindan yazilmis sanki ve de ayrica iki uc kadar yanlis var soyle bir okudum. kendini okutacak bir metin degil cunku, yavan. bu web sitesiyle o otele gidecek olanlar umarim hayal kirikligina ugramiyordur.
gene de deneyecegim, bodrum'a gittigimde kalacagim. reklam icin tesekkurler. iyi geceler.
Saro

ranini dedi ki...

@Salvatore


iki tane "ada" adını taşıyan mekan var. gerçi ben ingilizceye de hakim değilim ama bildiğim kadarıyla otelin sahibi lisan konusunda çok hassas ve bilgiliydi.

bahsettiğim otel

http://www.adahotel.com/

budur. özensiz ise şikayet edin, düzeltsinler, kıyamam onlara. çünkü gerçek üstü bir hizmet anlayışı vardır otelin..

Salvatore Rossiccio dedi ki...

Tekrar merhaba:)
Ettim zaten, yani sikayet etmedim degil de uyardim su bu hatalar var diye, faks yollamak zorunda kaldim, her hangi bir mail adresi gorunmuyordu sitelerinde, ya da ben goremedim. Concierge service'den bahsederken hata yapmis olmalari komik geldi bana cok, ama belki de saka yapmislardir sahipleri dediginiz gibiyse. "All posible concierge services" yazmislar, basit bir eksiklik var, possible seklinde yazilir o. Turkce secenegi de yok sitenin, neden olabilir ki acaba?
Selamlar,
SaRo

Salvatore Rossiccio dedi ki...

soylemeyi unutmusum, ben de o adresini verdiginize bakmistim. digerini bilmiyorum.

ayrica arkadasiniz sanirim turkcemle alay gecmis, daha once de elin italyani gibi bir sey demisti. rahatsizlik ediyorsam ozur dilerim, yetersiz oldugunu bildigim turkcem icin de ozur dilerim ama yazik ki bir yildir turkiyedeyim bunun cogu da ulkemde gecti aslinda is geregi ilk girdigimden bu yana bir yil gecmis demek istedim.
tekrar selamlar.

Salvatore Rossiccio dedi ki...

ilk yazdigimi unutmussunuz.

Hadsizin Başkanı dedi ki...

@Raninişim canım peteğim balım,

Sağlık olsun tontonum :) Yazın ya da Xmas'ta geliyorum TR'ye, o zaman kesin görüşürüz :P Dizi sektörünü çekiştiririz yüz yüze... hodrimeydan :))) Sonra ben sana çantalarımı ayakkabılarımı gösteririm sen de bana seninkileri falan sonra biraz makyaj biraz erkekler filan amaaaan işte kadın muhabbeti yaparız işimiz neee :) İsteyen de gelir bloglardan... Gerçi akıl sağlığı yerinde olan biri benim muhabbetime gelmez heee o ayrı bak bebeğim, seninle bir frekans tutturduk çünkü sanırım ikimizde az buçuk manyağız :) Ayyy, neyse kızıııım kendimi çok seviyorum dur bir ellerimi seviyiiim :)))