Pazartesi, Kasım 25, 2013

Kayıp: Fahri The Kötü Kraliçe'nin Ormana Yolladığı İyi Kalpli Avcı



Feridun bu hikâyenin kazı olmalı. Bilal'in ağzından mektup yazdı. Özlem'in evine adam yolladı. Oğlunun başını belaya sokmak için elinden geleni ardına koymadı. Maaşallah! Hikaye kendi yaptığı hataları karakterleri kıra döke toplamaya çalışıyor. Feridun bu kadar "tedbirsiz biri' olacaktı da neden sokakta büyümüş, ağır hayat bilgisi olan eski bir kabadayı olarak tanıttınız? Cevabını bildiğim soruları sormaktan nefret ediyorum. Bu arada Kayıp'ın bu bölümünü Deniz Koloş ve Baran Özçaylan çekimiş. Bu bölümde Zeynep Günay Tan, süpervizör olarak yazıldı. O sebeple gözümü dört açıp reji ve oyunculuk izliyorum. Deniz Koloş, uzun yıllardır Zeynep Günay Tan'ın ekibinde çalışıyordu. Baran Özçaylan da sektörün reklamdan kaptığı başarılı isimlerden biri. Her ikisine de başarılar diliyorum. Gelelim bölüme.. Leyla 24 saattir ortada yok. Elmas, bu durumu da kocasının kaybı gibi normal karşıladı. Mehmet, tuttu Özlem'i kolundan evine 'Mehmet Palas'a getirdi. Gülriz'in yüreğime iniyordu. Vallahi bu Gülriz, Mehmet'e aşık. İtiraf etmeye ölümüne korksa da, Mehmet ona her 'abla' dediğinde Gülriz'in kalbi ortadan yarılıyor. Her yer kan revan. Biliyorum. Ve bazen sadece Gülriz'in imkansız aşkını ortalık yere kusuşunu izlemek için Mehmet ölümün kıyısına gelsin istiyorum. Neyse. Kemal önce Leyla'nın ağabeyine sonra da Mehmet'e başvurdu. Zaar Kemal'in aklına gelmedi kadının sabah evden falcıya gitmek için çıktığı. Elmas'ın koluna girip karısını aramak aklına gelmedi ama Murat Şarman'a gitti.

Leyla, mistik bir şekilde yolunu buldu. Kerem'in tutulduğu Beyaz Ev'e ulaştı ve Falko'nun eline düştü. Falko, Leyla'nın gelişinden tedirgin oldu. Leyla'nın anlattıklarına inanamadı. Haklı. Deli işi anlatıyor kadın. Falko, Leyla'yı sorgularken gözünü kapattırdı. Demek ki öldürmeyecekler. Yavur aksiyonlarından biliyorum. Tüh! Vallahi böylesi şans, hikayede kırk bölümde bir olur. Leyla, gözümü açın diye yalvardı. İyi ki açtılar çünkü 'yazma devamlılığı' sıfırdı. Hasan da oyuna geri döndü. Oğlunun tefeciye borcu, karısının ölümcül hastalığı Hasan'ı bu pis oyuna geri dönmek zorunda bıraktı. O tatlı karısı da, Hasan'a sözde 'doğru yolu' gösterdi. Hasan'ın 'vicdanlı' karısı, oğlunun kıçını kurtarmak için kocasına Murat Şarman'ın teklifini kabul etmesi için manevi baskı kurdu. Kadının bu tornistanı benim açımdan zayıf yazılmış sahnelerden biriydi. Hiç inandırıcı olmadı. Hasan Deliorman delirdi ve önce "Ben bu işte yokum," diyerek çıktığı işten payını istedi. Borç da değil. Payını istedi. Karakterler yıkılıyo... Senaryo ve öyküye güve dadanmış. Delik deşik adeta.. Falko, Leyla'nın onları bulduğunu hemen köstebeğine haber verdi. Korkudan evi tahliye etmeye karar verdiler. Bu arada son iki bölümdür Falko'nun telefonla konuştuğu gizemli köstebek terfii etti, 'patron' oldu. Not alın bir kenara..


Mehmet nihayet dayanamadı ve Murat Şarman'a büyük ayar verdi. "Bir katilin avukatıyla aynı odada duramam," diyen Şarman'a, "Aynaya nasıl bakıyorsunuz?" dedi. Güzel kapaktı. Kemal de adım adım Mehmet'ten yiyeceği yumruğa yürüyor. Avcunda bil dişlerini Kemal. İki vakte kadar. Murat Şarman o kadar sıkıştı ki cinayeti üzerine yıktığı ressam Mahir'e avukatı Metin'i yolladı ve hastaneden kaçmasını sağladı. Bir sonraki adımı da Mahir'i öldürmek olacak sanırım. Özlem, CD'yi gerçekten kopyaladı mı çok merak ediyorum. Bu arada Özlem yapıştı Mehmet'in eteğine, ikisi birlikte düştüler Çatalca yollarına. Leyla aradılar. Leyla ve Kerem elbette Falko'nun ininden kaçmayı denediler. Leyla kaldı, Kerem koştu. Peşinde sakat Bekir. Çocuk gide gide vardı bir tren istasyonuna. İn yok, cin yok etrafta. Bir yaşlı kondüktör. Bindi trene Kerem. Bekir de peşinden. Polis Leyla'nın arabasını, Bekir de Kerem'i buldu getirdi eliyle koymuş gibi..

Mehmet evi bulduğunda Falko çoktan tahliye etmişti. Keşke kızı Kanatçı'ya götüreydin Mehmet, boşa tepmiş olmazdın onca yolu. Neyse.. Polisler Leyla ve Kerem'i bulamadılar ama Dora'yı buldular. Bekir'in, Fahri'nin gazına gelip öldüremediği Dora polisin eline geçti. Mehmet, Falko'nun peşine düştü. Araç takip sahneleri, çatışma, tansiyon dorukta derken.. Fahri vuruldu ve.. Ay Fahri öldü demeye dilim varmadı, kıyamadım. Falko'nun şu dünyada dımdızlak kalmasına sebep oldu. Şimdi Falko'nun bütün öfkesi Mehmet'e dönecek. Hikaye ve senaryoya kızıyorum sonra bir hareket yapıyorlar, geçiyor kızgınlığım. Fahri'nin ölümü büyük bir kırılma sağlayacak. Bunlar artçı sarsıntılardı, diyeceğimiz kadar büyük acı ve hareketlere gebe, belli oldu. İşte demem o ki okyanusu geçip, bir bardak suda boğulmasın hikaye.. Biraz daha özen sadece.. Yoksa önüme -Allah günah yazmasın da- bakla koysanız yiyorum neticede, sofradan kalkacak halim yok.

Güzel bölümdü. Reji, Zeynep Günay Tan'dan dev'raldığı bayrağı en güzel şekliyle taşıyacağını gösterdi ve ayıptır söylemesi rüştünü ispat etti. Fahri'nin son yolculuğu çok güzeldi. Zeynep Günay Tan'ın slow motion 'an'larını, büyücü gibi bağlayarak kurtardığı hatta ovalayıp parlattığı kimi oyunları çok özleyeceğim elbette.. Bütün ekibin ellerine sağlık.

Böyle işte..
R.






.







7 yorum :

Unknown dedi ki...

Baslayacam artik senin bloggerina. Soyle agiz tadila eksie girip Kayip yorumlarini okuyamiyorum, her yerde senin reklamin be. Yeter ama artik, surekli sikimdirik yorumlar yapip asil reklamini yapmak icin yorum yazman iyice sikti, defol git reklamini baska yerde yap. Gerci ne kadar faydasi olur ki, kimse okumuyordur senin yazilarini.

Adsız dedi ki...

Emeğinize sağlık. Sıkı bir kayıp izleyicisi olarak yazılarınızı severek takip ediyorum. Fakat bu bölümde İlker Kaleli'nin oyunculuğuna da parantez açmak gerekirdi diye düşünüyorum. Karanlıkta çekilmiş o sahnelerde bile mimiklerini çok iyi kullandığını görebildik. Bir de Falko'nun sevdiği kadın Leyla diyebilir miyiz bu bölüme bakarak? Kendisini ona göstermemesi,aynı zamanda gözleri kapalıyken bile kendisi konuşmayıp Bekir'i konuşturması vs.. geçmişten tanışık olduklarını düşündürebilir mi bize?

ranini dedi ki...

@adsız
Övmedim çünkü -bana göre- balık sahnelerdi bu bölümde oynadığı sahneler. işini yaptığı için kimseyi övmem. Eğer ortada "ekstra" bir performans varsa överim. İlker Kaleli'de henüz o çizgi üstü oyunu görmedim. :)

hikaye ile ilgili sorulara gelince, Leyl adoğuştan zengin Falko ile aşk yolu nasıl kesismiş olabilir ki?

birdunyafikir dedi ki...

10. bölüm benim için biraz hayal kırıklığı yaşattı açıkçası. Çok fazla olay oldu ama bir sürü bariz hata gördük. 9. bölümde de ilk bölümlerdeki heyecanım yoktu nedense. Dua ediyorum, bundan sonraki bölümlerde toplasınlar.

Adsız dedi ki...

Aşk mı değil mi bilmiyorum ama bence de Leyla Falko'yu tanıyor. Son bölümde Falco'nun kendini göstermemesi ve konuşmamasıyla bu netleşti.
Bu arada yorumlarınız gerçekten çok güzel, her hafta mutlaka okuyorum...

Adsız dedi ki...

yolları nasıl kesişmiş olabilir? orası bende de yok :) ama bi önceki bölümde Falko Bekirle olan flashback sahnesinde sevdiği kızdan bahsederken Bekir şey demişti "paran olunca kimse sana bi şey diyemez" falan. Burdan sanki sevdiği kızın zengin olduğu sonucuna varabiliriz gibi? :) neyse kolaylıklar size

Adsız dedi ki...

Peki Leyla'yı görünce neden bir afalladı Falko? Ya da neden konuşmadı onunla? Patronuna tanışıklıkları varmışçasına ''Leyla da burada'' diye haber verdi? Şu herifin/Kemal itinin karısı mı ne ya da leyla hanım bişi bişi diye anlatmadı? Bu konudaki fikrinizi merak ediyorum.