Cumartesi, Aralık 26, 2009

İki Dünyada da Ezel İzleyenler!


Yaklaşık 3 yıldır Second Life'da yaşadığımdan zaman zaman bahsetmiştim. Eski takipçiler bilir. Second Life'a ilk girdiğim sene Sony Vario promosyonundan ücretsiz edindiğim bir televizyonum vardı. Sadece SL içindeki yerel yayınları gösteriyordu. RL'daki işlerin yoğunluğu sebebiyle 5-6 ay ara vermiştim. Geri döndüğümde teknolojinin nasıl da hızla basamak atladığına şahit oldum. Gördüm ki artık 'youtube' araması yapabildiğiniz gibi kendi DVD ya da videolarınızı televizyonunuza yükleyip izleyebiliyorsunuz. Eh, insan evladının benim mensubu olduğum türü her iki dünyada da aynı huya suya sahip olunca göt kadar evin içine hayvan gibi bir LCD ekran takıyormuş, gördüğünüz gibi. Aslında teknoloji özürlü olduğum için SL'deki televizyonumu ancak bu kadar küçültebildim. Neyse.. Yolu SL'den geçenleri kahveye beklerim.

Unutmadan, aşağıda fotoğrafını gördüğünüz dana kuşu sahibine kavuşmuş. Adı da 'Karam'mış.

Hepimize iyi tatiller diliyorum.

Böyle yani..





•• Caribbean isle (mature) Shire Isle (238, 219, 21)


.

14 yorum :

felek melek dedi ki...

vay be, cam gibi görüntü! ranini, bu oyun için grafikleri çok güzel diyorlardı. doğruymuş. duvardaki tablonun altındaki müzik seti mi? müzik de dinleyebiliyor musun?

Adsız dedi ki...

Bang & Olufsen tasarımı.. SL'de araklamak sevap mı ranini?

ranini dedi ki...

@felekmelek

felekcim, ben internet radyosu dinliyorum. satın aldığın müzik setinin içine dahil olan yayınlar var. belki Mp3 de dinleniyordur ama o kadar hakim değilim meseleye..


@adsız

Bang & Olufsen tasarımıdır, doğru bildiniz. RL'da mimar olan Rotterdam doğumlu bir SL oyuncusu B&O'in haklarını satın almış ve kendi mobilya tasarımlarını sattığı SL mağazasında B&O tasarımlarını da satıyor. Gördüğün müzik seti de parası ödenerek satın alınmış legal bir eşyadır anlayacağın...
:)

Deniz dedi ki...

Blogunuzu zevkle takip ediyordum
tek eleştirim sık güncellenmemesi
durumu idi ki blogunuzda sağ taraftaki linklerden birini tıklayana kadar.

Sizin tavsiyeniz olduğunu düşünerek girdiğim blog gayet seviyesiz bir şekilde tanıyıp tanımadığı insanlar hakkında atıp tutan iftira hatta hakaret düzeyine varana kadar dilediğince yazan şahsın dilediğince saçmaladığı bir ortamdı.
Böyle seviyesiz bir bloga link vermenizi size hiç yakıştıramadım.

Konu ile alakalı değil ama en güncel yazı olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm hata ettiysem affola.

ranini dedi ki...

@deniz

seçimlerimi ve sebeplerini savunur ya da tartışırsam hata etmiş olurum. o sebeple eleştirinizi saygıyla karşılayıp, cevapsız bırakacağım.

ancak yeri gelmişken size değil ama meraklısına belirteyim, internet ortamında işlenmiş iftira ve hakaret cezalandırılabilir suçlar sınıfındadır hem de uzun zamandır. ayrıca söz konusu bloga yönlenirken blogger içerik uyarısı veriyor ve seçim hakkı tanıyor.

Evren Göral dedi ki...

@deniz


madi clara'nın bloğuna girmeden önce "≈bu bloğun içeriği uygun olmayabilir devam etmek istiyor musun?" diye soruyorlar. bu uyarıya rağmen tıklayıp girip sonra da geri dönüp 'öhhhüöhüüü uygunsuz ve seviyesiz bu blog aşkolsun ranini yakıştıramadım amaa sanaa' demenizi de ben size yakıştıramadım. hem nerden biliyorsunuz madiciğimin tanımadığı insanlara iftira attığını? ispatınız var mı? hakaret kime göre neye göre hakarettir? ispatsız ithamda bulunarak şu anda belki siz de suç işliyorsunuz ama değil mi? seviye nedir? deniz hanım, kötülük var ve kötülük bu hayatın en tartışılmaz gerçeklerinden biridir.

saygılarımla :)

kadıköylü dedi ki...

yupiiii tartışma mı var? uçtum geldim vallahi ahahahaahhahahaa

seloke dedi ki...

harbiden ha, ne zaman gelsem çarşı karışık buralarda.

ranini dedi ki...

@ seloke

kadıköylü'nün amigo ruhu kabarıyor da ondan.. bu aralar kimse kimseye söz söyleyemez oldu farkındayım :)

Gang and Olaffson dedi ki...

Kaça aldınız o B&O'yu? İlk B&O'nuz mu?

ranini dedi ki...

@ Gang and Olaffson

:)
fiyatını hatırlamıyorum, 3 yıl önce almıştım.

Adsız dedi ki...

sony vario ne yaa super mario gibi. sony vaio olmasın :)

ranini dedi ki...

@adsız

bedava dağıtmakla eşşeğin (ben oluyorum) aklında kalmayı sağlayamıyorlarmış demek.. hay allah yanlış yazmışım, düzeltmeyeyim de esprisi kaçmasın.
:)))

Adsız dedi ki...

Ben sadece bir okurunuz olarak
fikrimi belirtmek istemiştim.
Elbette sizin tercihiniz.

İyi günler...