Çarşamba, Eylül 09, 2009

İnsanoğlunun Tedbirsizliğinin Faturası!


Gece uykuya teslim olurken de yağmur yağıyor ve gök gürlüyordu. Sabah uyandığımda haberlerde gördüğüm manzara, yıllar önce benzer bir yağmur sonrası Perpa'nın önündeki otobanın sol tarafından Dolapdere'ye doğru akan kapkara suları hatırlattı. İşe gitmeye çalışıyordum. Bizim seyir halinde olduğumuz yönün aksi tıpkı böyle tersine akıyordu. Can kaybı olmamıştı. Çatalca ve Silivri'de yaşanan sel sonrası İstanbul Valisi, "vatandaş dikkatli olsun." uyarısında bulunmuştu. 23 ölü, 8 kayıp diyor ajanslar. Sular tam anlamıyla çekilmeden bilanço netleşmeyecek. Yağma haberleri de akmaya başladı ajanslardan. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da canlı bağlantı esnasında, "Bu tablo dünyayı şu ana kadar kötü kullanan insanoğlunun tedbirsizliğinin faturası olarak karşımıza çıkıyor. " dedi, kulaklarımla duydum. Tek gece ve metre kareye 90 kg yağışla ateşli bir çevreci kesilen Topbaş'ın sözünün üzerine söz söylenmez. Ne söylese haklıdır. İnsan olan istifa etsin!





••
Doğan Haber Ajansı/ Hürriyet

.

15 yorum :

Ova (Excuse My Reading) dedi ki...

ranini, sen de bahçeli bir evde oturuyordun. bir zarar yok degil mi? aman Allah korusun ve geçmiş olsun.. :(

ranini dedi ki...

bende zara ziyan yok ama etiler'de bir arkaşasımın evini su basmış:(

kadiköylü dedi ki...

insan oğlunun yüz yıllardır dünyaya ettiği zulüm yüzünden başına gelenler yüzünden neden kadirim istifa etsin ranini?
:)))

simge dedi ki...

insanoğlu, özellikle bunların istanbullu olanları akılsızlıklarınınn cezasını çekiyorlar, haklı topbaş. yıllardır toplanan vergiler, alt yapı yerine nerelere gitti bilemiycem ama birz önce bir haber sitesinde, gündüz vakti göz göre göre bir insanın sel sularında öldüğünü izledim. sadece çekmişler cep tel. ile başka hiçbirşey yapmadan.

istanbuldu değil mi burası. koca kent, hani taşı toprağı altın diye akın akın gelinen mucize kent. şu durumda en çok istanbul'a üzülüyorum. gerçekten bu kadar güzelliklere sahip bir şehir, nasıl bu kdar hor kullanılır ne hallere sokulur. avrupada da oluyor demiş ya kadir topbaş, avrupa bizden daha fazla yağış alır ama hiçbir zmn paris'in, berlin'in göbeğinde sel sularında boğulan olmamıştır herhalde.

yazıklar olsun

tido dedi ki...

Otoyol kenarlarına ekilen laleleri sümbülleri hatırladım.peyzaj cilası çekilmiş perişan İstanbul'um.

limoncu geldi hanım dedi ki...

paris'te daha yağmur caddeye düşerken havada buhar olur!

teletabi dedi ki...

keşke bu tür durumlara hazırlıklı olması gereken ama ancak basın açıklaması yapmaya yaradığını gördüğümüz "afet koordinasyon merkezi" sağlıklı çalışabilseydi de dün gece sabaha karşı cama vuran yağmur damlalarına eşlik eden tom waits'in sesiyle kahve içme zevkini tam olarak yaşayabileydi insanlar. olması gereken bu ama biz onun yerine canımızı kurtarmaya çalışıyoruz..yazık..

seloke dedi ki...

metrekareye 90 değil 185 ila 212 kg. yağmur düştüğü söylendi. her yeri betonladık, bitmez hırsımızla heryere binalar diktik, tatil yapıcaz diye denizlerin önüne site site duvarlar kondurduk, derelerin üstünü kapatıp kenarlarına plazalar yükselttik, suyu tutan ağaçları, suyu emen toprağı yok ettik, küçücük bir alana milyonlarca insan tıkıştık, çaldık çırptık, helal haram demedik yedik, yatımızda olsun katımızda olsun, apartmanımız da olsun diye herşeyi talan ettik. Bunları bizzat yapmayanlar da yapanlara ses çıkarmadık. şaşırmadım olanlara.

Adsız dedi ki...

babasına söylemek isterdim.

kadıköylü dedi ki...

@seloke

212 kg olunca mazurmu görelim topbaşın çevreci kesilmesi ahahahha

ranini dedi ki...

@kadıköylü

bu günden itibaren imla hatası yaptığın yorumları yayımlamayacağım. aklında bulunsun da şaşırma...

tuba dedi ki...

Görüntüler çok içler acısıydı.. .

ama o yağmacılar yok mu ? şehir dışından otobüs tutup gelenler olmuş..

okkalısından bir küfür..

tuba

Ozguranne dedi ki...

Bir gecede çevreci di mi... Kesinlikle güzel bir yazı. Teşekkür...

seloke dedi ki...

sevgili kadıköylü, bi daha oku istersen. hep birlikte yedik bu haltı diyorum, bizzat yapmadıysak da yapanlara ses çıkarmadık diyorum. Daha ne diyeyim.

tenkit dedi ki...

Yarım saat geç kalarak kurtulduğum o garabet umarım tekrar yaşanmaz. Bu vesileyle muhterem Başkanı'mızın, İstanbul 2010 Avrupa Kano Başkenti müjdesini verdiğini bilmenizi isterim.