Cumartesi, Eylül 12, 2009

Günün bir anlamı var, anlamın her günü...


Terso gündür nazarımda. Hayatımın bütün ters köşeleri 12 Eylül'e denk gelir. Babam, "ağzınla lanetliyorsun otu boku, kafanı bu tür boş inançlarla doldurma!" diye uyarırdı çocukken, olmadı. Ananemin zihnime nakş'ettiği batıl inançların çoğunu üzerimden atmış olsam da kara kedi görünce tırsarım. Gece sakız çiğnerken sanki ağzımda kekremsi bir tad oluşuverir. Merdiven altından geçemem, korkarım. "Uğursuz gün" tanımının içini ite kaka doldurup, baş köşeme oturttuğum 12 Eylül, bütün haybeci inançlarıma inat yaşam piyangosundan payıma ağır bedeller getiren boktan bir tarihtir neticede. Babamı gömdüğüm, evimi terk'ettiğim, arkadaşımı gömdüğüm, işimi terk'ettiğim, dişimi kırdığım, oğlan'ın öldüğü gündür, say say bitmez anasını sattığımının!

Velhasıl birkaç yıl arayla her bokun başıma geldiği bir gündür. Özellikle son 12 yıldır, Eylül başından itibaren gerginliğim artar. Durmaksızın babamla ilgili anıları hatırlar, anlatır, yazarım. 11 Eylül'de bir yumruk oturur mideme, 12 Eylül mutsuzluğumun şahikasıdır. Hep söylüyorum, iyi kalpli bir insanım. Bu sebeple olsa gerek, dara düştüğümde ferah bir kapı açılır, gün doğar, içimi aydınlatan temiz bir gerekçeyi kucağıma bırakır yazgının bereketli elleri. Müteşekkirim. Tıpkı bugün gibi. Artık 12 Eylül'ü ölümle değil, doğumla hatırlamak, kutlamak ve bu talihsiz çemberi kırmak için on numara sebebim var.

İyi ki doğdun...




•• duvar, 2008

6 yorum :

süha dedi ki...

senin yüzünü güldüren her kim doğmuş ise ömrü uzun olsun, kalbi dara düşmesin, kısmeti kapısında sıraya dizilsin, yediği yanında dursun, uyusun büyüsün, kocaman olsun :)

kadıköy dedi ki...

allah analı babalı büyütsün ranini :)

Smoking kills dedi ki...

sağlıklı büyüsün uzununu kısasını biçmek bize düşmez. kız mı erkek mi?

felek melek dedi ki...

@süha

vallahi yeniden doğasım geldi :)))))

tuba dedi ki...

neden yeni doğan biri olduğunu düşünmüş herkes.. belki doğum günü olan başka birşey ama hayatlar yeni kesişmiştir..

her nasılsa.. iyi doğmuş iyi ki seni bulmuş.. çok şanslıymış.

sevgiler..

tuba

Adsız dedi ki...

ranini yorum kutucuğuna not bırakmış

'Değerli Yorumcu,

Dizi ve ekran eleştirisi yazmıyorum, bilmem duymayan kaldı mı? Bu sebeple, bu blogda artık ekran işlerine yönelik yorumlarınızı da yayımlamayacağım, yollamayın. Çok eleştiresiniz varsa haddizatında fena halde sevinirim bir blog açın ve orada dizi eleştirileri yayınlayın.

sevgilerimle,

ranini'