Cumartesi, Eylül 05, 2009

Gitmek Üzerine 3


"Gitmek bir çöl resmiyle başlıyorsa, orada uçağı kazaya uğramış bir pilot da olmalı. Ve pilot tam da Küçük Prens'in istediği gibi bir koyun çizmeye başlamalı."


Canım sıkkın. Biraz da yoruldum. Aylar önce, detaylarını net hatırlayamadığım bir vesileyle, sanal hayatla ilgili bir yazı yazmış ve meseleye kendi bakışımı açıklamıştım. O yazı esnasında da, "Kim olduğumun önemi yok. Eğer gün gelir de, adalet duygumu ve samimiyetimi yitirdiğimi hissedersem zaten blogu kapatırım." demiştim. O gün geldi. Tam 12 saat oldu. 12 saattir, döne dolaşa blogu kapatma kararını kendimle tartışıyorum.

Kalemi elime aldığım ilk günden beri adaletli davrandım ve samimiyetle yazdım. İşbu sebeple şu andan sonra yazmaya devam edersem, "mış gibi" yapmak zorunda kalacağımı anladım. O zaman son noktayı koymanın ve yola çıkmanın zamanıdır.

Bu yolculukta bana eşlik eden herkese teşekkür ederim.
Keyfiniz daim, yolunuz bereketli olsun...

Böyle yani...

19 yorum :

seloke dedi ki...

yorumları okuyodum, yanlış bişey yapıp siteden çıktım. tekrar geri döndüm ve bu yazı çıktı birden. 30 saniye için de bambaşka bişey yaptın. ama niye yaptın? ben aylardır burayı okuya okuya kalbimin acılarına teselli aradım. buraya yazdım. çok mu yorduk seni? biliyorum ne desek durmazsın. iyi ol bari.sevgiler.

merve dedi ki...

yapma

oz dedi ki...

ranini,
blogu takip eden biri olarak aklimda bayagi evirdim cevirdim keske bi daha dusunsen mealindeki cumleleri..
bilemiyorum, uzuldum, ama samimi bi is oldugu belliydi en azindan bunu soylemek isterim, hoscakal.

drazen dedi ki...

E ben de daha yeni görmüştüm :( Neyse artık , başka bir zaman başka bir yerde belki.

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Bu resmen blog intiharidir!!! Lutfen bir kez daha dusun! Seni seviyorum tontonum.

Anonymous dedi ki...

sanki benim bir arkadaşım gibiydin.
yüzünü görmediğim , adını bilmediğim bir arkadaş gibi. yanlızlığıma bir nebze ilaç oldun sen. bir müddettir keyifsiz olduğunu hissediyordum.

üzgünüm, çok üzgün ranini...

elveda

Eylul dedi ki...

Arasira buraya bakmak guzeldi. Tesekkur ederim.. Yolun acik olsun, bol sanslar.

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Bak tekrar yorum yaziyorum, lutfen blogunu kapatma bebegim! Ayyy hadi hic degilse bu kadar yorumlara bir cevap falan yaz. Neler oluyor? Bu resmen bize haksizlik! Sen cidden bize haksizlik ediyorsun, seni aylarca okuduk. Bu zamana kadar yazdigin seyleri silmemen gerekirdi! Cok uzuldum simdi. Seni okuyarak gecen sene TRdeki igrenc depresif gunlerimi cok ama cok daha keyifli gecirdim. Seni bak var ya sevmem ama hadi blogunu tekrar yazicagini soyle!!! Lutfen! Off daha ne yapabiliriz yazmaya devam etmeni saglamak icin? Buldum ben bir dizide oyniiim sen de beni yerden yere vur :))) Ohooo cok malzeme cikar sana :D Eee hadi bir cevap yaz.

felek melek dedi ki...

ranini,

gidişinden ne anladığımı söyleyeyim. yazmayı bırakacağını sanmıyorum. daha önceden de sinyallerini vermiştin zaten ben de bu bilgiye güvenerek sadece dizi eleştirmekten vazgeçtiğini düşünüyorum.

blogu kapatma, lütfen. biz senin dizi eleştirilerini umursamıyorduk. dizi eleştirme ama yaz...

ezgi dedi ki...

yapmasaydın keşke. iyiydik biz.

tuba dedi ki...

Bir şey mi oldu.. ? Son yaptığımız yorumlardan birileri rahatsız mı oldu ? Canınımı sıktılar ? Panikle bakamadım hangi yazılar yok.. ama son iki yok anladım.. Canım sıkıldı üzüldüm.. Evet yazma madem dizi yorumu bizde yapmayalım.. ama kapama.. ben halen bi iki tek atmadım senle.. ton ten olmazdı ama t harfinde bile olamadım.. ama sen benim arkadaşımdın.. hep orda olacaktın.. sen istedigin kadarı ile.. ama ben seni sevmiştim.. sözlük filan da bilmiyorum ben takip etmiyorum burası günde 5 kere geldiğim evimin arka bahçesi gibiydi ama kovuldum mu şimdi ben.. canım çok ama çok sıkkın inan uzun zamandır.. bunalımlarımın biri bitiyor biri başlıyor.. dün gece hemen yorumumu onayladın ve cevapladın ya Ene ranini uyumamış diye ben bi sevin.. saçmalamaya başladım.. yapabileceğim bir şey var mı? bana sıra ve gerek kalmaz ama buralardayım hepde olacağım bil olur mu.. ? seni seviyorum hemde çok...

tuba :(

gülcan dedi ki...

canım arkadaşım 30 sene özlemiştim seni tekrar özleteceksin.

tuba dedi ki...

bak benim kızım var.. valla salak sulak bir tip sayılmam..35 yaşındayım.. ( heralde yine depresan filan almalıyım.. ) yemin ediyorum.. ağladım.. tamam böğüre böğüre değil ama gözlerimden aktı yaşlar..

böyle işte..

yine tuba :(

ps. düz tabanlık bende sanırım hiç bişi elimde tutamıyorum.. herşey gidiyor yada bitiyor..

ranini dedi ki...

yazmayacağım dedim mi? bu blogu kapatıyorum dedim. hiçbir yazıyı silmek istemedim. sadece arşivi kapattım. sonra da sayfada tek bir yazı kalmasını becermeye çalışırken ne son ikisi, son iki haftanın yazıları silindi:( kayıpların miktarından da tam olarak emin olamadım çünkü beceriksizliğime acaip derecede sinirim bozuldu. neyse.. böyle işte.. kararımın kimseyle ilgisi yok sadece kendi endazemin ayarına kırgınım.

bir blog adresim daha var, eskiden beri kenarda durur. biraz zaman geçsin de oradan mı, yoksa kılık değiştirip buradan mı dökülürüm, belli olur.

böyle yani..

Zelmac dedi ki...

hayıııııırrr çok üzüldüm blogu kapayacak olmana. keşke kapamasaydın ama var diyorsan kendince sebeplerin dogrudur.
umarım arayı çoooooooookkk açmadan yeni yepyeni bir blogla taptaze yazılarla, konularla yeniden yazarsın...

özliyecegiizz
:(

gezentimezenti dedi ki...

Sevgili Ranini

Dönem dönem yazdıklarına çok katılıyordum, dönem dönem katılmıyordum ama çok keyifliydi bakış açını okumak. Yazmayı bırakmayacak olmana da sevindim ama bu blog hakikaten bizim için çok özeldi keşke kalsaydı. Yine de en doğrusunu sen bilirsin tabii ki.

simge dedi ki...

pcmi her açtığımda kesinlikle bakıyorum, acaba ranini yeni birşey yazmışmı diye. günde 30 kere belki. daha önce de söylemiştim, dizi yorumu yap yada yapma ama senin yazdıklarını okumak istiyor herkes. birşeyler yazmanı bekliyor. 2gün birşey yazmasan, 3. gün allah allah hala yazmadı ama diye beklerken tamamen yazmamak hem bize hem kendine haksızlık. lütfen ranini, ne yazmak istiyorsan onu yaz, ama sadece yaz. istersen daha az yaz, ama yazacak nasılsa yakında diye bekleyelim.

devam etmelisin ranini, lütfen devam et:(((

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Ama neden bu elegant blogu kapatıyosun? Bak apar topar eve geldim. Telefondan yazmak-okumak zor oluyo diye heeee! Günümün cidden içine sıçtın beeea Raninitam! Şu an buhran geçiriyorum :((( Hadi söyle kızıııım aaaaa noldu niye kapatıyosun beeeea? Yaaaa, madem blogunu kapıyodun bana niye blog açtırdın heee güzelim? :(((

Var ya dur dur bi de bi adsız şapşillo yorum yazmış bana "ranini intihar ediyor" diye, ayyy çok kötü oldum bilemezsin elim ayağım boşaldı nasıl kötü araba kullandım anlatamam, ticket kestiler ve bu 3. ticketım (bitane daha alırsam cidden şappi olurum) olsun sana feda olsun bebeğim!!! Bak kimse için kendini öldürmek möldürmek yok öbür tarafa da gelir seni afiyetle bir posta döverim heee var ya çok pis döverim zaten senden 21 cm uzunum bi uçarım seni burdan taaa next sunday'e şutlarım kızıııım :)))!!!

Söz ver yazıcaaaana blogu mlogu! Çitlembik kadın, seni seviyorum hem de çok. Şimdi ağlıyorum... Offf çok pissin heee! Bak hamile kalırsam çocuğun cinsiyetini söyliycektin, bu arada bu ay, o gelecek haziranda doğucaaanı söylediiiin 3. çocuk mocuk yok... Gelecek ay nolur bilemem kızıııım :) Ama söyliyceksin cinsiyetini heeee! Kaçamazsın benden! Bi de ben gelince beni falcıya götürcektin.

Amaaaaaan kızıııım var ya, seni hangi şerrrrefsiz üzdüyse, ona gidip pis pis bakmak (çok pis bakarım, nazar da değdirmek istediğime çok da güzel nazar değdiririm heeee) ve şarlamak (şarlamak bizim işimiz doğdumdan beri şarlıyorum) hatta kafasına kafasına stilettolarımla afiyetle vurmak istiyorum şöyle en kuvvetlisinden (bende deli kuvveti olduğunu da belirtmeden geçemiycem), ohhh beeea rahatladım!

Seni bulduğum bu blogu açtığın için sana çok teşekkür ederim. Asıl senin keyfin daim yolun da şu ana kadar en bereketli dediğin zamandan milyonlarca kez daha bereketli olsun (daha Chanel tote ve clutch koleksiyonu yapıcaksın) :))) Öbür blogu açana kadar saçını açık kızıl yap bu sayede çıtttır bir herifi yamacına yamacına çağırabilirsin, boytoy yap kızııım işte :) Öptüm.

ranini dedi ki...

başkan, adını niye vermemiş ki?

ayrıca ihtihar etmeye niyet edersem ilk elden sana haber veririm, vazgeçirmen için ;)

"buradanokuyun.com"u diğer bloga yönlendirmeyi becerdim sonunda, ulan ne beceriksiz insanmışım elim ayağım birbirine girdi ayarları beceremedim. sayfa tasarımını beceremedim. başım tuttu uğraşırkene :))
:))