Salı, Eylül 08, 2009

Değiş tonton...


Haberin hasını duymuş kadar sevindim, artık erkekler için de külotlu çorap üretildiğini öğrenince. Bir de sevgili karşı cinsim takım elbise ya da pantolon altına giydiği pamuklu çorabın boyunu dizine kadar uzatmayı öğrense daha ne isterim? Kısa kollu gömleklerin imha edilmesini. Neyse, tek tek gidelim. Örtünme güdüsünden, giyinme zevkine tekâmül edebilmiş erkek sayısı ne kadar az farkında mısınız? Irkım, giyinme meselesini ne kadar abartıyorsa, erkekler o kadar küçümsüyor. Etrafınızdaki erkeklere bakın, ne demek istediğimi anlarsınız. Ellemesen her gün aynı gömleği, pantolonu giyer, kokmadığı sürece çorap değiştirmeyi akıl edemezler. Dolabında düzinelerce aynı model ve renkte gömlek, takım elbise hatta kravat olan adam da tanıdım, sorsan kılık kıyafetine özen gösteren takımındandır. Neden ayakkabısı ile kemerinin aynı renkte olması gerektiğini bir türlü "mantık" çerçevesine sığdıramayan ve benzer sebeplerle de beyaz çorap giymeye devam eden, çorap renginin ayakkabıya mı, pantolona mı uyması gerektiği sorusuna cevap veremeyen, doğru cevabı da bilmek istemeyen sadece örtünen adamları sevemiyorum. O kadar yorucudurlar ki renk uyumu kartışmasından, neden daha kaliteli mamüllerle örtünmesi gerektiği gibi teknik ve hayati bir konuda vereceğiniz uzuun seminere sıra dahi gelmez.

Böyle adamlara denk gelirseniz ilişkinin en keyifli zamanlarını onun örtünme güdüsünü ehlileştirmeye ayırmak zorunda kalırsınız. Çünkü kadınlar için zarf mühimdir. Çok zaman da içindekinin kıratından önemlidir, dışının cilası. Eskiden ilk bakışta ilgimi çeken bir adama sinyal yollamadan önce mutlaka ayakkabısına bakardım. Kısa kollu gömlek giyen ve benden pozitif elektrik almış erkek sayısı 2'yi geçmez. Onun da ilk fırsatta bütün gömleklerini 60 derecede haşlamak suretiyle düdük gibi yapıp, soyunu tüketmiştim. Dürüst olalım, kadın soyunun en önemli defolarından biridir bu, "erkeği değiştirmeye muktedirim" sanrısı. Bu sözde gücün bize bahş'ettiği iktidarla kurumlanmaya bayılırız. Komplikasyonlarını ezbere bildiğimiz halde bu huyumuzdan asla vazgeçmeyiz. Oysa, "Bu ayakkabıya vereceğim parayla Beşiktaş'tan on çift ayakkabı alır, her gün birini giyerim" diyen adama, "aslında ayakkabı değil tabut alsan daha iyi olur sanırım senin ayakların ölmüş" diyebilmenin ne kadar zor olduğunu ve ilişkiyi nasıl yaralayabildiğini de iyi biliriz.

Kadının önlenemez "değiştirme merakı" sadece zarfa yönelik değildir. İçini de deşeriz. Huyunu suyunu, alışkanlıklarını değiştirebileceğimizi zanneder, bununla da kalmaz yelteniriz. Deneriz. Altından girer üstünden çıkar, burnunun önüne havuç dayar sonunda da değiştirdiğimizi zanneder, çok da mutlu oluruz. Oysa adam değişmemiştir de ihtimalen biz durumu iteliyoruzdur. Önce her gün ne giyeceğine karar verir, hazır ederiz. Sonra durumu bir aşama ilerletir, istediğimiz gibi giyinmesi için alışverişini yapmaya başlarız. İlişkinin ateşli döneminde zevk aldığımız bu durum, soğuma döneminde külfet haline gelir. "Bir sabah da kendin giyin be adam", "bir kere de kendi gömleğini kendin al" dediğiniz noktada dananın kuyruğu çoktan kopmuş, aslında adama olan ilginizi yitirmişsinizdir. Bütün bunlardan habersiz gariban da çekmeceyi açar ve ilk gördüğü beyaz çorabı geçirir ayağına ya da garde-robe/ gardropta yatan onlarca zevkli kıyafet arasından en köhne kombinasyonu seçer. Değiştiğine yüzde bir milyon emin olduğumuz adamı ilk fasılada aynı noktada görünce de ihanete uğramış mağdure gibi çöker, kalırız. Sonrası, sonrası tufan!

Sırf bu sebeple erkeklerin daha dürüst ve daha masum olduklarına inanıyorum.


Böyle yani..



•• Gerbe

24 yorum :

kadıköylü dedi ki...

bu çorabı giyene erkekmi diyeceğiz???

üzümlü kek dedi ki...

'Kısa kollu gömlek giyen ve benden pozitif elektrik almış erkek sayısı 2'yi geçmez.'

birinin gömleklerini mahfetmişsin ama diğeriyle ilgili bilgi yok?

Adsız dedi ki...

ne biçim kadınsın? erkekler daha masum ve dürüst ne demek??? boynuzu takıyorlar, dövüyorlar bu nasıl bir masumiyet kafayı mı yedin sen?

tülay dedi ki...

dizileri yazmıyorsun ama izliyormusun? ölücem meraktan keşke ezel başladıktan sonra bıraksaydın:((

felek melek dedi ki...

sahiden hangisine göre giyilir çorap? lacivert pantolon altına kahverengi ayakkabı giyerse, çorap lacivert mi kahverengi mi olacak?

gezentimezenti dedi ki...

İlk resmi görünce bu olsa olsa başkanın blogudur yanlış geldim dedim kendi kendime. Ranini bu kısa gömlek olayına takıntı yapmasan diyorum :) Yazın göbeğinde 40 derecede bile kollu mu gömlek giyeceğiz?? Mesela öyle güzel spor gömlekler var kot üstü giyilen süper duruyor. İlla tişört mü giymek lazım kotla?? Bu konudaki fikirlerini bekliyorum, kısa kollu spor gömlek de mi yasak?? Yoksa klasik giyeceksek kısa kollu giymeyelim mi?

ranini dedi ki...

@kadıköylü

sana başkan cevap versin ben muhatap almayacağım seni :)

@üzümlü kek

ağıma düşüremeden elimden kaçırdım.

@tülay

izliyorum.

@felek melek

ayakkabıya uygun olarak seçilir çorap.

ranini dedi ki...

@gezenti

gömleğin kollarını kıvır :)

tülay dedi ki...

o zaman ezel'i izleyip yorumunu bana yollarmısın?

Adsız dedi ki...

ne kadar aptalca bir yazı! genç erkek avlamak içinmi bu ağızları yapıyorsun anlamadım??

gülcan dedi ki...

dur bi , boşiyim gelim kocamı :)))

meveo dedi ki...

ranini>"ayakkabıya uygun olarak seçilir çorap"

yok boyle bir sey. ayakkabi da corap da pantalona uygun secilir.

her ne kadar bazen pantalon ve ayakkabi renkleri birbirine zitmis gibi gorunse de, aslinda lacivert pantalon-bordo ayakkabi(veya fume pantalon-taba ayakkabi) orneginde oldugu gibi aralarinda satirarasi bir uyum vardir. bu zitlarin birligi durumunda dahi corap, pantalona uyar, en fazla ayakkabi rengine uyan bir kac kucuk motif veya dikine cizgi tasir icinde.

eger erkek genellikle takim veya ceket/pantalon giyen bir tipse, dolabinda birden fazla mavi (degisik yakali) ve mutlaka ikiden fazla (gene degisik yaka alternatifli) duz beyaz gomlek olmalidir.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

erkeklerde kulotlu corap modasina -tutmayacagi bilinerek- gecen yil baslandi ve elbette daha cok kadin kulotlu corap markalarinin model degil de marka tanitimi icin kullandiklari bir arac olmaktan oteye gitmedi. zaten sekilde goruldugu gibi erkeklerden cok kadinlarin ilgisini cekiyor, yani amaca uyuyor. en yaygin tanitildigi sene bu sene, ve ne kadar ismine uygun kullanim alani bulacagini hep beraber gorecegiz bu urun ailesinin.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

erkeklerde kisa corap kullanimi maalesef bizde de almanya ornegi gibi oldukca yaygin ve degisecege de pek benzemiyor. oysa italya veya ingiltere'de, bir erkegin bacak bacak ustune attigi zaman pantalon pacasi ile corabi arasindan teninin gorunmesi oldukca abes karsilanir, ki, ben de sahsen bu fikre katilirim. bu nedenle ikinci saydigim ulkelerde standart erkek corabi boyu dizaltidir (knee-high veya lungo).

elyaf teknolojileri bu kadar gelismemisken bu dizalti coraplarin erkek bacagindan kaymasini onlemek icin minik erkek jartiyerleri kullanilir ve bu jartiyer benzeri elastik serit hemen dizaltinda baglanarak tek kopcasindan da corabi yerinde tutmakta yararlanilirdi.

simdilerde ise uzun erkek coraplarinin konc kisimlarinda kullanilan elastik elyaflar, bu jartiyer benzeri nesneye ihtiyac gostermeden corabi yukarida tutabiliyor. tabi kucuk bir rezervle; eger ki bir hanim gidip de bu corabi koncundan utuleyip elyafin yapisini bozmaz ve bu elyafli konc dokusunun varolus sebeplerini ortadan kaldirmazsa.

aslinda cogunlugu pamuk elyafindan uretilen erkek coraplarinin utulenmesi bile abesle istigaldir.

ranini dedi ki...

@meveo

"ayakkabı da çorap da pantolona uygun olarak secilir"

bu durumda haklısın.

Adsız dedi ki...

Bu çorapların içine penisin yerleştirildiği özel sleeve'li olanı bile çıktı, kızıııım beeea :) Hihihi

Transparan ya da opak filan farketmez ama mümkün mertebe külotlu çorabı erkekler giymesin, hatta hiç çorap giymesinler bence çorap giymeyen erkekler daha seksi, Bottega Veneta örgülü moccasin ayakkabılarla tabii :)

felek melek dedi ki...

ranini,

kış masalı'nı izledin mi?

ranini dedi ki...

@felek melek

izledim.

felek melek dedi ki...

beğendin mi?


böyle tek kelimeyle iletişmek de hoşmuş:))))

ranini dedi ki...

@felek melek


ortaya çıkan işi çok beğendim. hatta, "ulan keşke iki gün bekleyip şu dizi hakkında da yazıp öyle emekli olaydım" dedim.


iki cümle kurdum, biri uzun :))

kadıköylü dedi ki...

ahahhahaahhaha yaz yaz ranini başında ekmek kırar fakire verirsin çarpmaz yemin ahahahahha

gezentimezenti dedi ki...

Bu aralar içimde tuhaf bir yazma hevesi var, bloga döküp duruyorum ne varsa, aslında Kış Masalı yorumunu ranini sizden okumayı Allah bilir ya çok istemiştim. Ancak kararınıza saygım sonsuz ben yazacağım siz de okursunuz amatör izleyici gözüyle yazılmış yorumumu :)

tuba dedi ki...

Ranini sevmez.. misafirlerinin birbirlerini dövmesini bu yüzden sessiz kalma hakkımı mecburen kullanıyorum.. Dizi yorumları hakkında. (hani içinizde çok merak edenler vardır, açıklıyım dedim :P)

Ne alaka demeyin ama ben diyim.. Erkekler birde lütfen kollu atlet giymesinler.. rica ediyorum. (sahi hangisi fanila hangisi atlet, kollu kolsuz ayrımı nasıl bilemedim şimdi sabah sabah)

tuba

Tido dedi ki...

Kadınların erkeği değiştirme merakı konusuna karşı en dirayetli davranan erkek olarak Atatürk'ü bilirim.kendisini toplantı arkadaşlarının önünde yerin dibine sokmaktan çekinmeyen Latife'ye kapıyı gösterebilmiştir.ne yazıkki bir çok erkek(buna büyük mevki sahibi,iş yaşamında saygın,kariyer ve ün yapmış olanlar da dahil)bu basiretten yoksundurlar.dünyayı sallayacak işlere imza atıpda bir kadının saçma sapan kaprisleri karşısında sallabaş memurdan farksız,kadına yaranmak(veya çenesini kapatmak) için verdiğini yemek,seçtiğini giymek kolaylığına kaçan erkekleri görünce şaşkınlığımı gizleyemiyorum.hem bu tarzda,erkeği kendi istediği kalıba sokmaya çalışan hemcinslerimden hemde bu kadınların bu tarz davranışlarına izin veren erkeklerin aciz görüntülerinden tiksiniyorum.

Bence birliktelik,her iki cinsinde bütün özelliklerini koruyarak yanyana yürümesidir.ne birbirinin gücünü sömürmek ne birbirinin sırtına binmek nede değiştirmeye çalışmaktır.

Adsız dedi ki...

erkek giyimi hakkında bu kadar bilgiçlik taslayıp, üstelik kendi zevkinize uymayanları bir güzel aşağıladıktan sonra "ayakkabıya uygun olarak seçilir çorap" demeniz, pardon ama, komik olmuş.

meveo bey idealini yazmış. ama ideali her gün bulmak güç. diyelim, felek melek'in sorduğu gibi, lacivert pantolon altına siyah ayakkabıda çorap lacivert olur.

kısa kollu gömlekleri bütün büyük italyan/ingiliz/amerikan modacıların koleksiyonlarında görebilirsiniz. çünkü bir işlevleri (sıcakta uzun kollu giyilmez) ve kendilerine göre bir havaları vardır. siz beğenmiyor olabilirsiniz. o zaman baştan ona göre seçin, sonradan adamı mağara adamı yerine koyup değiştirmeye kalkacağınıza.

yazdığınız diğer birçok maddede de aynı katı kuralcılık geçerli. illa çok belirli renk uyumunda diretmek gibi.
ayrıca, ona bakarsanız kadınların yarattığı çirkin görünüm ve seçtikleri itici giysiler/detaylar erkek giyimindekileri (bizim sonuçta giyebileceğimiz çeşit belli) fersah fersah geçer.

kısacası, bu yazıda çok rahatsız edici bir hava var. ben öyle algılıyorum ki böyle davranan kadınlar karşısındakini bütünüyle bir insan olarak sevmiş değil. ancak bazı taraflarını beğenip seçmişler, diğer taraflarını değiştirerek kafasındaki ideal erkeği yakalamaya çalışıyorlar. çok sevgisiz. uzak dursunlar.

sedat dedi ki...

bu erkek külotluçorapları öyle tuttuki potansiyeli gören penti işe el attı yakında üretime geçiyor hali hazırda yurtdışından getirtiliyor