Perşembe, Eylül 10, 2009

Cuma'yı da sel almasın...



Meteoroloji ve bütün kanalların ana haber bültenleri yağışın cuma günü (yarın) de süreceği konusunda bas bas bağırırken, umarım Belediye/ Karayolları/ Vilayet, her kim ise sorumlusu bu süre içinde gerekli önlemleri almayı becermiştir. Önlem alınabileceğine inandığımdan değil de belki kısmi bir tahliye gerçekleştirebileceklerini umuyorum. Sel sonrası kriz masası oluşturup, duruma müdahale edebilmeleri 6 saat sürmüşken, 24 saat içinde Ayamama'yı ıslah edecek halleri yok. Bugün Basın Ekspres Yolu ve bağlantılarında trafik pek yoğunmuş. Yol kenarlarında da belediye işçileri çalışma yapıyormuş. Çamurları sıvazlıyorlardır. Umarım trafiği de kesmeyi akıl ederler. Silivri'yi ziyaret eden Çevre Bakanı vatandaşın serzenişlerine, "Tamam bakarız!" dedi ve yürüdü gitti. Başbakan çıkıp, "derenin intikamı ağır olur" dedi. Belediye başkanı topu insanlığın kıçına soktu. Vali, "yağma yok kardeşim, uydurmayın" dedi. Zihniyet ortada. Sözüm reşit olanlara! Seçim zamanı yayın küflü kıçınızı oturun ve de sakın ola ki oy kullanmayın. "Fikrime uygun parti bulamıyorum." terbiyesizliğine sığınıp, laf salatası eşliğinde çobanınızı bekleyin. Neyse. Sinirlenmeyeceğim.

Yarın sabah o yolun bir kısmını arşınlayıp işe gideceğim. Kısmetse, gördüklerimi yarın akşam anlatırım.

Böyle yani...


•• yevgenizamyatin / muson, 2008 Bangkok



.

13 yorum :

felek melek dedi ki...

ranini, mecbur değilsen gitme oralara:(((

süha dedi ki...

korkutma bizi ranini dikkatli ol şaka değil gerçekten yağışlı hava devam edecekmiş.

ranini dedi ki...

@süha

yağış akşam gelecekmiş, o saate kadar eve dönmüş olacağımı umuyorum.


@felek melek

gitmem lazım, ekmek beklemez :)

meveo dedi ki...

yevgeni zamyatin'nin fotograflari beni olduruyor. gercek hayatta da tanisiyorsan kendisiyle, lutfen gozlerinden op ve aslinda haddim olmayan kutlamalarimi iletiver bu son nefis kare icin.

tuba dedi ki...

allaha emanet ol ranini-ciğim

tuba

g virgülü dedi ki...

Ben bütün seçimlerde oy kullandım ama şunun da farkındayım: o kıçını yayanların hepsi kalkıp oy kullansa da seçim sonuçları büyük oranda değişmezdi.

Kazananların teyakkuz haline geçirebildiği kuvvetler sayıca o kadar fazla ki, okumuş yazmış tipler ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar onlarla aşık atamazlar. Bu bir sayı oyunu ve sayısal üstünlük cahil, yoksul, ve kolay kandırılabilenlerde.

Boşuna günahlarını almayın tembel tenekelerin... :)

Lena dedi ki...

aman allahım, bu ne sinir, bu ne öfke, bu ne yüksek siyasal silkinme ve ders verme!

http://sites.google.com da kapalı nicedir. hadi internet sansürüne karşı avaz avaz bağıralım; edepsizlik yapalım hep birlikte. üstelik ne bir gugıl sitem, ne de bir blogum var.

canımız yandığında öfekelenmeyelim sadece; hep öfke içinde olalım sansüre, korsana, ehliyetsiz yöneticilere, ne dersiniz?

ranini dedi ki...

@lena

öncelikle hoşgeldiniz...

kendi adıma şahane tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. ben dilim döndüğünce muhalif olduğum konuları orada, burada, şurada, her uygun bulduğum delikte dile getiriyorum. sizin de keyfiniz hangi konuda ses çıkartmak isterse, buyrun, blogun da, yorum kutucuğunun da adresini biliyorsunuz. daha uzun ve zorlu avazlarınız olduğunda ya da popülist tersinlemelerle içinizi dökmek istediğinizde de mail atın, konuk yazar olarak yayımlarım yazınızı :)

ranini dedi ki...

g virgülü

oh vallahi çok rahatladım açıklamanızı okuyunca. o zaman oturup rahat rahat kıçımı yaymaya devam edeyim...

cevriye dedi ki...

'çarşafçı geldi hanım' başlıklı bir yazın vardı, bulamadım o yazını ranini?

ranini dedi ki...

@cevriye

diğer blogda kaldı o yazı :)

g virgülü dedi ki...

Demek istediğim, savaştığınız hastalık kanser ise, Asprin'den daha güçlü ilaçlara ve tedavi yöntemlerine ihtiyacınızın olduğuydu. Bir Baskın Onaran'ı bile meclise sokamayanlardan fazla medet ummayın.

Büyük Romalı düşünür PROXIMO'nun (!) da MAXIMUS'a söylediği üzere, "Kalabalığı kazanırsan, özgürlüğüne kavuşursun." Demokrasi iyinin, doğrunun, güzelin rejimi değil, kalabalığın seçtiğinin rejimidir. Ve kalabalıklar çok nadiren iyiyi doğruyu güzeli seçer.

Lena dedi ki...

Ranini,
Muhalifi olduğunuz konuları orada, burada, şurada ve dahi her uygun bulduğunuz delikte dile getirmeye devam ediniz.