Cuma, Ocak 23, 2009

Hatırlamalı: buda as sharm foru rikht


İranlı yönetmen Mohsen Makhmalbaf'ın 1988 doğumlu, 5 yaşındayken babasının okulunda sinema eğitimi almaya başlayan, ilk kısa filmiyle 8 yaşındayken Locarno Film Festivali'nde ödül alan kızı Hana Makhmalbaf'ın ilk uzun metrajlı filmi. 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde "Genç Ustalar" kategorisinde gösterime girmişti. Buralara gelmeden evvel San Sebastian Jüri Özel Ödülü, Roma Unicef Özel Mansiyon, Montréal Yenilik Ödülü ve Berlin'de Kristal Ayı almış.

Bir de ablası var, o da yönetmen: Samira Makhmalbaf
Bir de küçük kardeşi var, o da fotoğraf sanatçısı: Maysam Makhmabaf

Sinema gönüllüsü her genç insanın bu filmi izlemesi şiddetle tavsiye edilir.



.

1 yorum :

Gulhan dedi ki...

cok enteresan bir gecmisi de var Makhmalbaf'in, rejim yanlisi filimleri ile sohrete ulasip gelistikce baska seyleri gorup rejimin begenmedigi filimler yaparak daha da sohrete ulasti. cocuklarini da ayni yonde egitti ve su anda afganistanda yasiyor...
ilk karisini evde tup patlamasi yuzunden kaybeden Makhmalbaf daha sonra olen esinin kizkardesi ie evlendi ve iki evlilikten de cocuklari var.
ilk filimlerinden birisi olan boykot filmi devrimden hemen once hapise dusen solcu bir genc cocuk hakkinda. Buna, sol'a meyilliyken 17 yasinda hapse dusen ve bir nevi dogru yolu hapiste bulan devrime iman getiren Makhmalbaf'in solcularla hesaplasmasi da denilebilir.
Salam sinema'si belgesel/filim arasi bir calisma olup devrim sonrasi Iran gencligini anlatmasi bakimindan cok degerli olup mukakkak gorulmelidir.