Pazar, Ocak 18, 2009

Götümüze Girebilir*


Blog okurlarına ve yorumcularına yeri gelmişken önemle duyurulur!

Lütfen yorum yaparken, blogda yazı konusu olmuş kişi ve kurumlar hakkında yasa ve edeb sınırlarını zorlayan, dolayısıyla da doğrudan beni güç durumda bırakacak tanımlar ve cümleler kurmamaya özen gösteriniz.

Bu ve benzeri küçük kuralları ihlal eden yorumları maalesef yayımlayamıyorum, kırılmayınız. "Ne tür yorumlar götümüze yani aslında doğrudan senin götüne girebilir ranini?" diyenler, Ekşi Sözlük'te ilgili başlığı okuyarak bilgilenebilir, ferahlayıp aydınlanabilirler. Okumadan aydınlanmak isteyenler için de en kısa zamanda bir alet keşfedilmesini dilerim.




*Bu kavram, Ekşi Sözlük'ten ödünç alınmıştır.



.. Photo by yevgenizamyatin, İstanbul Daily Photo



.

14 yorum :

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Bebeğim bu postunu aynen ben de blogumda yayınlamak istiyorum çünkü galiba bazı okuyucu yorumları zaman içinde benim de götümde patlayabilir ve ben de yayımlamıyorum bazılarını :PPP Ayyy, insan blog sahibi olunca daha böyle evhamlı oluyormuş mu neee ya, işte annelik de böyle bir şey :)

ranini dedi ki...

başkan,

ben ağzımdan çıkan her lafın gerekirse hesabını verir, bedelini öderim elbette ama, yorumcular bazen -çoğu da bilmeden, farkında olmadan- sınırları zorluyorlar.

Anonymous dedi ki...

bu kadarıda terbiyesizlik inanmıyorum!!! hiç yakışıyormu sana böyle laflar?? küçük çocuklar okuyor burayı!!

teletabi dedi ki...

gereksiz hatırlatma: ilgili başlık linki yanlış olmuş sanırsam "http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=gotumuze+girebilir" şeklinde düzeltilebilir.

NN dedi ki...

Ranini,
sen güzelce uyarmışsın. anlayana tabi.

Başkan,
evham yapma kız sen. rahat ol. sen kimseye hakaret etmiyorsun. bilakis biz bize kaynatıyoruz.

adsız;
küçük çocuklar okuyormuş,hiç güleceğim yoktu. ben bir terbiyesizlik göremedim. gören varsa yazsın.

Sambalici dedi ki...

ranini'nin "terbiye sınırlarından çıkmayalım lütfen" uyarısının terbiyesizlikle suçlanması da güzel bir ironi olmuş eheh. (ranini'yi destekliyorum bu konuda ve başlığın da terbiyesizlikle alakası yok, sözlük jargonu sadece bunu da belirtmeden geçemedim)

ranini yorum yazmadan önce çıkan uyarı kısmında "mahlas yazma isteği"nin yanına böyle bir uyarı da ekle bence.

ranini dedi ki...

@sambalici

süper bir fikirmiş, ekledim. teşekkür ederim.

süha dedi ki...

söyleyeceklerimin bu başlıkla pek ilgisi yok. ben "ranini" meselesiyle ilgili genel bir değerlendirme yapacağım.

uzun zamandır okuyorum. evet fazlasıyla yararlı ve zeki bir kalemle muhatabız. ama ranini'yi geniş kitlelere mal etmeyecek olan da tam bu yeteneği ve karakteridir. çok dik ve eğilmez bükülmez duruyor. şimdi hangi gazete, dergi, sanal portal kapısını açsın ve davet etsin bu kalemi? kimse çağırmaz, çağıramaz.

diyelim çağırdılar,ranini de bugün kızdığı insanlar gibi olur ve yazamaz hale gelir. ranini'nin bloğunu da kaynak göstermezler çünkü büyümesini, genişlemesini istemezler. öyleyse iş bize kalıyor. okuyacağız, okutacağız.

sevgilerimle,
süha

NN dedi ki...

@süha
bravo.

uğur dündar hiçbir markanın sponsorluğunu kabul etmiyor. çünkü göğsüne x firma adını yazdırmak ona ve prensiplerine ters. ben onu anlıyorum.

özgürlük her şeydir.

ranini dedi ki...

@süha

teşekkür ederim sözleriniz için :)

kimseyi yanıltmak istemem, eğilmez bükülmez hiç değilim. rahmetli babam, "kırılmamak ve devam edebilmek için eğilip bükülmeyi öğrenmen gerekir" derdi, öğrendim :)

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Ranini, kıııız ben de senin benden kopya çektiğin şeyin şu an modife ettiğin yerini kopyalıyorum haberin olsun güzelim, ok mi? :)))

ranini dedi ki...

@NN


dolduruş yapmayalım lütfen. coca-cola'yı sponsor olarak alacağım bloga, kısmetse seneye:))

NN dedi ki...

@Ranini

al anam babam al ( seviyeme bak :P )

ya özgürlüğünü engellemeyecekse al.

çok dik olma ok gibi atarlar, yusyuvarlak olma ellerinde taşırlar tarzı bir söz vardı. neyse sen anladın Bebeğim. rahmetli baban onu demiş sana sanırım.

xxx

umidim dedi ki...

sert olma kırılırsın, yumuşak olma ezilirsin diye bişii anımsıyorum ama; ilgisi oldu mu burayla bilemem.

göt herkeste varken ve herkes kullanıyorken ismini zikretmenin ayıp olması çelişki değil mi? bu arada 'mabat' kelimesini de önerebilirim.

Kolaylıklar

srbstnsrlr