Cumartesi, Haziran 20, 2009

Washnuss Ağacı'nın Meyvası


Bilmem farkında mısınız ama bir yılı aşkın bir süredir blog yazıyorum ve size sadece bir kez o da mimlendiğim için çantamın içini gösterdim. Genel olarak yediğimi içtiğimi, giydiğimi çıkardığımı, taktığımı söktüğümü anlatmayı, göstermeyi ve tavsiye etmeyi sevmem, huyum değil. Fakat bu sefer dayanamadım. Size yaklaşık 3 aydır denediğim ve çok memnun kaldığım bir üründen bahsetmek haddizatında varlığından duyduğum memnuniyeti yedi cihana ilan etmek istiyorum. Yazının geri kalanı ne yazık ki erkekleri doğrudan ilgilendirmeyecek. Zira siz erkekler için çamaşır yıkamak ya eziyetli bir bekarlık eylemidir ya da ilişkiyi bitirirken elini kuvvetlendirmek için kullandığı bir kozdur. Kapıyı çarpıp çıkmadan evvel, "Ulan senelerce zımpara taşı gibi havluya yüzünü sildim!" diyebilme ihtimali yüksek olan bu cinsi pek ilgilendirmez kullanılan deterjanın, yumuşatıcının markası ya da makinenin hacmi, o sebeple yazının gerisini okumasanız da olur.

Cihangir'e taşındığım ilk günlerde bulduğum her fırsatta mahallenin sokakları arasında gezinip, esnaf avına çıktığımdan bahsetmiştim. İşte o keşif günlerinin birinde rastladım, organik ürünler satan bu küçük dükkana. Med-cezir sonrası kıyıya vuran, ay ışığı görmemiş yosun usaresinden mamul yüz sabunu ya da ılık meltem rüzgarında örselenmiş söğüt yaprağından damlamış temizleme sütü gibi ürünlere düşkünlüğüm yoktur, önceden belirteyim. Bu sebeple olsa gerek bu dükkanın bütün raflarını elden geçirmem en fazla 20 dakikamı almıştı. Tam elim boş çıkacakken kapının karşısında sıralanmış temizlik malzemeleri gözüme çarptı. Dükkanın nazik satıcısına sordum, "bunlar organik efendim. Alman malı. Hindistan'da yetişen ve Washnuss denilen bir ağacın meyvesidir." diyerek ürünü anlatmaya başladı. Ürünle ilgili bilgi vermeyi, "Ben de kullanıyorum, tavsiye ederim" diye bitirince, anlattığı ürün daha da ilgimi çekti. Karşımda bir erkek var ve kullandığı bir temizlik ürününü tavsiye ediyor. O dakika satın almaya karar verdim. Ürürnü nasıl kullanmam gerektiğini dikkatlice anlattı. Beyazlatıcı olarak ek bir ürün de tavsiye etti. Böylece 20 yıkamalık ekolojik deterjanımı ve beyazlatıcımı alıp, 37 lira ödeyip çıktım dükkandan.

Benim için çamaşırın temizliği kadar yumuşak olması da önemlidir. Özellikle de havluların yumuşak olması meselesine takıntı derecesinde önem veririm. Çocukken teyzemin evindeki ipek gibi yumuşak havlulara çok özenirdim. Bizimkiler zımpara gibi olurdu birkaç yıkamadan sonra. Annem yıllarca uğraştı, bu yumuşaklığın sırrını öğrenemedi teyzemden ama, ben becerdim. Tam 14 yıl önce, meme ameliyatımdan sonra hastane odasında başımda beklerken, boş bulunup havluların makinadan yumuşak çıkması için yapılması gerekenleri ağzından kaçırmıştı. Anlayacağınız senelerdir yumuşatma sorunum yok. Teyzemden zar zor öğrendiğim bu yöntemi kullanarak havlularımı yumuşacık çıkarıyorum makineden ama bu yöntemin işlemesi için makine başında nöbete duruyorum. Kızlar bilir, hangi marka olursa olsun, yumuşatıcıyı kovayla da dökseniz yumuşak olmaz havlularınız. Neden? Söylemem. Neyse.

Eve gelince, ekolojik deterjanımı önce havlularımda test etmeye karar verdim. Makineyi açtım. Havluları içeri tıktım ve satıcının tavsiyesi üzerine 1 kaşık ürünü ekledim. Yumuşatıcı koymadım. Benim şirin çamaşır makinem nazlı nazlı tamburunu çalkaladı. Köpük yok. Sanki sade suyla yıkıyorum çamaşırları. Makinenin başında dikilmedim fazlaca, Washnuss Cevizlerini rahat bıraktım. Bilmem kaç dakikalık yıkama programı bittiğinde sonuç inanılır gibi değildi. Havlularım ipek gibi çıkıyordu makinadan, gerçekten. Astım, kurudular. Hala yumuşaklar. Üstelik kimyasal içeren yumuşatıcımı da eklemediğim, makinenin başında son 6 nöbetine yatmadığım halde. İşte Klar o gün sınıfı geçti. Mart ayından beri bu markanın temizlik ürünlerini kullanıyorum. Deterjanı, leke çıkarıcısı, kireç önleyicisi, beyazlatıcısı ve parfüm veren bir diğer ürünü set halinde tüketiyorum. Çamaşırlarım uzun zamandır olmadığı kadar parlak, beyaz ve yumuşak.. Tavsiye ederim. 20 yıkamalık deterjanın fiyatı 20 lira. Ürün konsantre olduğu için 5 kilo çamaşıra 1 kaşık Klar koyuyorum, yeterli oluyor. Eğer çamaşırlarınız çok kirliyse yarım kaşık daha eklemeniz yeterli oluyor.


Daha da fazlasını öğrenmek isteyenler de markanın web sitesine bakabilirler.

Tıklayınız!


Böyle yani...



•• Fotoğraf ilgili ürünün resmi web sitesi'nden alınmıştır.

.

2 yorum :

tuba dedi ki...

bendeeee yumuşak havlu takıntılıyım.. bide çizgili çarşafta yatamam.. bide farklı kılıf nevresimde yatamam.. bide herşeyi koklarım.. tamam uzatma tubaaa off.

nasıl yumuşatıyorsun bana da öğret.. lütfen.. ben yumuşatıcı gözüne koymuyorum.. yıldıza gelince kapaktan döküyorum.. çünkü makına bazen alıyor bazen almıyor yumuşatıcıyı.. o yüzden beklerim başında..

tuba işte

mermaid dedi ki...

ee ben de teyzenin yöntemini merak ettim amaaa:)
ürünü de alacağım, yumuşak havlu benim de fetişim.