Cumartesi, Şubat 21, 2009

Unutmamalı: Müslüm Gürses


Son günlerin bana getirdiği en iyi armağan, Müslüm Baba'nın albümü "Sandık" oldu. Tavsiye edilir, albümün ilk şarkısı "Tutma Baba koduumun zamanını!" tarzında bir vokalle on numara gidiyor. Kenan Doğulu bestesine, Ozan Doğulu'nun süper düzenlemesiyle dilimize serilen "Tutamıyorum Zamanı", Müslüm Gürses yorumuyla kendini aşmış. Aslında, inceden bir Hard Rock tavrına öykünme de hakim albümün tamamında ve her şarkıya farklı bir lider enstrüman seçerek iyi bir yaklaşım göstermiş, denemiş, az biraz da şişirmişler şarkıları yeniden düzenleyenler. Eh, benim de elimde bu kadar sağlam yorumcu olsa iki tur atar, döner bir de düğüm atarım düzenlemeye, yine de ellerine sağlık. Benim için gerçek bir armağan oldu bu albüm.

"Sandık" namlı bu albüm İtirazım Var, Gönül, Sarıl Bana, Vazgeçtim, Benim Meselem, Sorma, Senden Vazgeçmem, Bu Şehirde Yaşanmaz ve Ceza düetiyle renklendirilmiş İtirazım Var versiyonuyla birlikte 10 eser ihtiva etmektedir. Hepsini de çok güzel yorumlamış, kendi suyuna bandırmış, yakmış ortalığı kısaca. Dinleyiniz. İyi bir tesisat aracılığıyla dinlemeniz, alacağınız keyfi de yükseltecektir. Albümü ya da içerdiği eserleri sağdan soldan indirip bindirmeyiniz, zahmet edip satın alınız lütfen. Önü sonu CD fiyatı 12. 5 tl'dir. Yoksa paranız dinlemeyiniz, ben satın aldım dinledim, hala iki kulağım var. Dinlemeyip eksik kalmak, çalarak çoğalmaktan evladır nazarımda, neyse..

Albüme dönersek, Müslüm Baba'nın her bir şarkıya bahş'ettiği yorumu için ayrı yazılar yazardım ama çok yorgunum. Bu sebeple kestirmeden sonuca yürüyüp albümde emeği geçen herkese, düzenlemeleri yapan Sunay Özgür, Ender Atay ve H. Emirhan Üçkardeş'e teşekkür ediyorum. Ömrün bol olsun Müslüm Baba, başımızdan eksik olma! Bu gazla diyorum ki, itimad ediniz herşey çok güzel olacak! O zaman hep beraber söylüyoruz: Haydi inad etme/ bana olmaz deme/ seviyorum de sarıııl bana!


Dinleyin. Keyiflenin.


Böyle işte!

.


.

6 yorum :

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Ayyyy, kızıııııım var ya özledim yaaaa sana geyik geyik yorumlar yazmayı beeea, en kısa zamanda klasikleşmiş über kitsch üslubumla bir miktar Aşk-ı Memnu yorumu yazıcam sana ama artık izleyemiyorum ve de sen de yazmıyorsun beeea :P Neyseeee yaaaa, offff seni seviyorum benim güzel Ranini'm...

kadıköylü dedi ki...

sen müzik işlerinden de anlıyorsun demek ranini:))

ranini dedi ki...

@kadıköylü

anlamam :)


@başkan
taşınma işine giriştim, kaytarmam bu sebepledir.

Hadsizin Başkanı dedi ki...

@Ranini

Kolay gelsin bebeğim...

bir dost dedi ki...

senin adaletinden kuşkum yok ama gerçekten sevdiklerine kıyamıyorsun. albümün düzenlemeleri rezalet çünkü. bir tek ceza ile yapılan şarkının düzenlemesi ele gelir halde. "az biraz şişirmişler"den daha fazlasını hak ediyorlar ama gerçekten kıyamamışın:)

ama çok seviyorum senin bu hallerini ranini.yazdıklarını okuduğumda yazarken ne halde olduğunu hayal ediyorum. sen anlattığın için gözümün önüne geliyor tatsız şeyler yazmadan önce nasıl kıvrandığını hayal ediyorum. bazen seni tanımak, yanında oturmak, sohbetine ortak olmak yakın arkadaşın olmak istiyorum. ama olmaz! yani mesafeler izin vermez:(

ranini dedi ki...

@bir dost

arkadaşlıklar mesafelere dayanıklı olabiliyorsa makbuldür oysa ;)