Salı, Şubat 24, 2009

Deniz Seki'nin Ayağını Kim Kaydırdı?


Gösteri dünyasında kimyasal ya da doğal uyutucu/ uyarıcılara müptela olanların adı gizli saklı mı? Değil. Bilinen, görülen ve görmezden gelinen bazı isimlerin zaman zaman ipi çekiliyor. Tıpkı geçenlerde kimbilir kimin ayağına bastığı ya da sistemin hangi diretmesine burun kıvırdığı için kamuya kapak edilen yüzücü oğlan gibi.

Deniz Seki içer mi, satar mı, temin mi eder bilemem. Adalet ensesinde, çözerler yakında. Haklıyı haksızı geç de olsa ayıklarlar. Buna inanmak lazım. Ancak, ben bu yaşıma geldiysem ve bana ihanet etmeyen tek şey hislerimse kalıbımı basarım ki, Seki'nin iç durumunun ayyuka çıkmasını sağlayan bir parmak var ortada. O parmak, "size bu hayatı haram edeceğim" diye and içen bir diğer kadın olabilir mi?

36 yorum :

Sarı Kağıt dedi ki...

Valla benim de içimden geçen budur. Allah Deniz Seki'nin sonunu hayra çıkarsın.

Sevgili Ranini, bir de Yıldız Tilbe konusuna el/söz atmak lazım. İbrahim Abi'mize teessüf ederim ben şahsım adına. Takdir etmiştim, düşenin elinden tuttu diye ama ...

zelmac dedi ki...

nazire ex şenlendirici'nin ahı tutmuştur, yazık ama üzüldüm
bugün tekrar tutuklandı hapse girecek diye okudum ama o da kabul etse gitse bir yerde yaprak dökümü şevket gibi tedavi falan olsa...
amaann zor konular ne desek boş

Anonymous dedi ki...

yüzücü oğlan kimdi ?

gene meraklı tuba

rahat yazar dedi ki...

zaten sanat camiasında ne olup bittiği bilinemez.o kadar karmaşık ki ilişkiler.öyle bir zaman gelecek ki hiçbir habere şaşırmayacağız.evet ranini yazdığın gibi belki de sekiye bedel ödetiyorlar.keşke yaşamasaydı.son albümündeki şarkılar da fena değil.yetenekli bir isim.sadece müziği konuşulsaydı keşke!

joker dedi ki...

eğer kullanıyorsa, bayhan gürhan çıksın "kokain kullanan insanların aramızda yeri yok, onları taçlandırmayalım" desin.. bi programa jüri olursa yarışmacılar tepki göstersin.. ee etme bulma dünyası. kişisel olarak kendisini sevmem, bazı şarkıları güzel, ne kullanırsa kullansın..

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Yüzücü oğlanın adı Michael Phelps...

Çok saçma buluyorum Türkiye'deki uyuşturucu kullanan ünlülere olan bakış açısını... Deniz Seki bir insan evladı, insan, o da bizim gibi yanlışlarıyla bir birey...

Amerikada, DUI (driving under influence, dikkatinizi çekerim kullanıyor diye ceza almıyorlar - kullanıp araba sürdükleri ve dolayısıyla kamusal törer teşkil ettikleri için ceza alıyorlar)'den dolayı ceza almış çok ünlü var ve hayatlarına gayet normal devam edebiliyorlar... Örnekleri mi? Lindsay Lohan (şartlı salıverilme), Paris Hilton (25 gün hapis yattı), Nicole Richie (24 saat gözetim altında tutuldu) ve son olarak da süper diye lanse edilip sonra günah keçisi ilan edilen sükseli-yakışıklı-beyefendi yüzücü Phelps (bir süreliğine meslekten suspansiyon)... Bu insanlar, hayatlarına devam edebiliyorlar çünkü yargıya intikal ediyor suçları, cezalarını çekiyorlar ve Allah'ın bir başka kulu onları yargılamıyor bizim çoğrafyamızdaki gibi...

Ne zaman ki düşene bir tekme ritüelimiz ve kendimiz dışındakileri yargılama huyumuzdan vazgeçersek işte o zaman insan olacağız ve birleşik büyüyüp düzgün topluma dönüşeceğiz... Olacak bunlar, ben eminim. İnanmak istiyorum, güzel görmeye çalışıyorum yarınları, her şeye rağmen...

ranini dedi ki...

Başkan,

bu olayda da kullanıcı olmasıyla ilgili değil, "temin edici olması" ihbarı/ ihtimali sebebiyle didikleniyor mesele zaten..

NN dedi ki...

Deniz Seki tercihlerinin hesabını
ödüyor. etme bulma dünyası demişler. 35'inden sonra "ben aşıkım" hesabı elin herifi ile beraber olup yuva yıkarsan ben sana acımam kardeşim. öyle aşka da inanmam ayrıca. satıcı ya da içici çok da ayrı değil nazarımda. bir pisliğe bulaştın mı (evlerden uzak) çorap söküğü gibi gelir devamı.

(H)üsnü'nün yuvasını yıkmasından çok evvel notunu vermiştim
kendisinin. okan bayülgen, cansu dere birlikteliğini de o bozmadı mı? o zaman bu zaman sevmem Deniz'i.
haa benim sevgime beğenime ihtiyacı yoktur. halka örnek olmak da zorunda da değildir. ama uyuşturucu bir toplum katilidir. ve sanatçıyım diyorsan en azından belli prensiplerin olmalıdır. yoksa sanatçı olma derim.

not: fikirlerim bana ait olup herkes istediğini düşünebilir. ama senle aynı düşüncede olmayana da saygı duyacaksın.

ranini dedi ki...

@NN

"iyi" bir ilişki ve "iyi" bir evlilik dışardan darbe almaz NN'ciğim. insan evladı ısrar kıyamet doğasına karşı çıkıp, tek eşli olduğu ve çekirdek aile formuyla "mutlu" olduğu sosyal yalanını sürdürdüğü sürece bu ilişkiler/ yuvalar yıkılır.

kadıköylü dedi ki...

gerçekten inanıyor musun bu söylediğine?

NN dedi ki...

@Ranini'cim
bekara karı boşamak kolaydır derler. o yüzden haddimi aşmayım sınırımı bileyim.
ama annem 45'lidir ve der ki ihanette kadın da erkek kadar suçludur. hiçbir hata tek kişilik değildir. bu yüzden hiç bilmediğim evlilik olayında bunu referans alıyorum. bir şey öle hemencecik bozuluyorsa dışarda değil içerde sorun vardır ama yine de olmasın be böle şeyler.

tek eşlilik çekirdek aile mutluluğu yalanı vs benim boyumu aşar çok da anlamam.
ihanet karakterle ilgili konudur para ile eğitim ile herifin yakışıklılığı vs vs ile ilgili değil diye düşünüyorum ben neçizane. karakterin sonuçlarından biridir ihanet, para vs gibi ayrıntılar anca tercihleri kolaylaştıran araçlardır. ay demek istediklerimi uzattım. umarım anlaşılmıştır. anlaşılmadıysa ne deyim :).

kısaca Deniz Seki haberine çok üzülmedim akıllı olsun kadınlarımız çocuklarımız gençlerimiz (sankim 70 yaşındayım hayatı çözmüş gibi yazıyorum :) ) kötü maddelere özenmesinler kullanmasınlar geleceklerini yakmasınlar. hayat çok kısa.

ranini dedi ki...

@kadıköylü

acaba sen bana hakaret etmeyi mi deniyorsun?
:)

ranini dedi ki...

@NN

ben hayatı ilk günden itibaren "sosyal ve medeni hal" ilişkisiyle algılamadığım için kendimi bir kenara koyarak soruyorum.


asıl mesele insanların (kadın- erkek) birbirine abanmadan/ yapışmadan yaşamayı öğrenmeleri değil midir? misal olması gereken bir ilişkinin bittiğini hissettiğin gün çekip gitmeyi becerebilmek değil midir?

zelmac dedi ki...

çok pis, ikiyüzlü dünya bu be:
şimdi egri oturalım, dogru konuşalım, sanatçı olup, hadi daraltalım şarkıcı olup bu naneyi kullanmayanlar, kullananlardan çok daha azdır.
amy winehouse'un ayık gezdigi günler 1 elin parmaklarını geçmez di mi? hepimiz ayıla bayıla dinlemiyor muyuz? evet. sıkı içici olması grammy adayı olmasına, albümlerinin milyonlar satmasına engel mi? hayır!
özel hayatında kimi "ayarttıgı" ayartmadıgı ile bu konunun ne ilgisi var...
dilerim çıkar hapisten, gider rehabilitasyonunu olur adam gibi. hüsnü ve evanesinden kendisini sıyırır...ve bu ikiyüzlü medya dünyasında aslında kimsenin masum olmadıgını anlatır bir gün....bir gün

NN dedi ki...

@Ranini
kesinlikle olması gereken dediğindir.

ama sen daha iyi bilirsin ki bizim kadınların çoğu (dünyayı bilmiyorum) ekonomik özgürlüğü olan kadını dahil kocası zor boşansın diye elinden geleni yapan tipler. biri seni istemiyorsa yol vereceksin gidecek olan gidecek, atalarımız ne güzel demiş "Zorla güzellik olmaz"

ama çekip gitmeyi bilmek ve becerebilmek için yüreği olmalı insanın ve bu yürek kaç kişide var ki. çok yok ki hala bir sakız hali devam ediyor. onur ve gururdan vazgeçiyor insanlar. ( sanki gene birkaç karı boşadım gibi bir his var içimde, bir an önce evlenmeliyim ki bu boşamalarımın hakkını vereyim :P şaka tabi )
xoxo. uykum geldi :(

kadıköylü dedi ki...

ranini,

sözlükte yazdığını neden buraya yazmadın?

izninle!
"sistem, musluğunu kapatmaya karar vermiş. bugün deniz, yarın x, sabah y, önemli değil. deniz seki temin edici olarak bellenip ayağına taş bağlanıyor da, mevcuttan bir eksik bu işin sonunu getirecek, göz dağı vermeye yetecek mi? yarın sabah ne diyeceğim ben evladıma? "bak, deniz abla'ya, michae abi'ye, bile bilet kesiyorlar aman uzak dur evladım!".. sonra? tonlarca malı içeri sokanların musluğunu hangi vicdan ya da hangi çıkar çatışması sonucu tıkayacaklar biri bana bunu söylesin."

demişsin. hakaret etmiyorum :D

ranini dedi ki...

@NN

öyle "yürekli" yetiştireceksin o zaman çocuklarını, elinin yettiği kadarını. bugün sen, yarın o, az sonra diğeri derken böylelikle çıkacak karanlıklar aydınlığa, belki :))) tamam cıvıdım. çünkü "canım ailem" izliyorum ve sinirlerim bozuldu.

Anonymous dedi ki...

caner'den bahsetmemişsin ranini?

ranini dedi ki...

@adsız

bahsetmedim. çünkü onun alışkanlığı işini aksatma noktasındaydı. ne koklar, ne içer beni ilgilendirmez ama su bile içse, işine saygısızlık edeni kollayamam, ki çok da yetenekli buluyorum adamı:(

Anonymous dedi ki...

uyuşturucu kullanmayı engellemenin yolu o kişiyi hapise atmaktan geçmiyor. bunu artık kanun koyucular da anladı ve yasaları ona göre düzenledi.

bence uyuşturucu kullananlara ceza vermek gereksiz ,çünkü yaşadıkları hayatla onlar yeteri kadar cezalarını çekiyorlar.

işte canerin durumu ortada, canerin artık bu camiada tekrar yer alması biraz zor değil mi. hangi yapımcı ona güvenip de iş verecek. bu onun çekeceği en büyük ceza.

mickey r. yıllarca bu durumu nedeniyle piyasadan silinmedi mi.

Alphan Tüfekçi dedi ki...

deniz, okandan sonra oyle bir dağıldı ki, kadını toparlayabilene helal olsun derim, okan, denize öyle bir albüm yaptırdı ki, ne deniz potansiyeline bir daha o kadar yaklaşabilir, ne de bir daha öyle bir albüm yapılabilir...

erayda dedi ki...

Pejmurde bir deniz seki göstermek kimlerin ruhlarını rahatlatıyor? Suçu adam öldürmeye eş tutulmuş, oh olsuna durmuşlar. Aptalsınız. Eziksiniz. İğrençsiniz. Bir katili kınamakla, en fazla kendine zarar verebilecek bir müptelalığa aynı ayardan girişecek kadar körsünüz.
Deniz sekinin hatalarının çetelesini tutmak size mi düştü? Nazirenin sırtındaki eliniz niye orada? Mahalle karısı goygoyculuğundan da mı utan mıyorsunuz? Bir köpeğe(benzetme yok) aşık olup, yatağına alsa sizi ne kadar ilgilendirir.
Telefon dinletip özel hayata müdahale etmekten daha mı ağır suçu? Biri içeride, biri dışarıda.
Deniz seki ibretlik bir kadın değil gözümde. Oh olsuna duranlar...

Umarım dayanırsın.

Hadsizin Başkanı dedi ki...

İlişki hususunda Sayın Seki Hanım'la aynı duruma düşmüşlüğüm vardır geçmişte... Bir gün eğer kodese düşersem herhangi bir neden neticesiyle, bana toplum (ki Allah'tan diyorum burada ikamet etmiyorum) "Oh olsun orospuya!" diyecekse... Vah ki vah diyorum... Ahlak bekçiliği yapıp günah faturası kesmek... Yazık, yazık, yazık...

ranini dedi ki...

başkan,

allah saklasın hapse düşmene gerek yok, senin kulaklar az ağır işitiyorsa duymamışsındır belki :)))

joker dedi ki...

@ erayda

bana öfke ve hakaret kustuğunu varsayarak yazıyorum çünkü bayhan dan bahseden bir benim.. sözün bana değilse zaten boşa yazıyorum bunu..

deniz seki yi perişan görmek beni rahatlatmıyor ama umrumda da değil kendisini sevmem çünkü.. kokain ya da benzeri maddeleri istediği gibi kullanabilir o da beni ilgilendirmez. kokain ve benzeri maddeleri kullanıyor diye sevdiğim birini sevmekten de hiç vazgeçmedim.. deniz seki yi genel olarak sevmem buna hakkım var izin verirsen. ama bazı şarkılarını dinlerim. umarım yeni güzel şarkılarda sunar dinleriz.

bayhan a gelince kaç sene geçti o olayın üstünden.. adam öldürmek dümdüz bakıldığında kokain kullanmaktan daha ağır bir suçtur (satmaktan ise değildir bana göre).. ha ayrıca deniz seki için kanıtlanmış olan ne var onu da bilmiyorum bildiğim kullandığını itiraf etti ama diğeri kesin değil.. neyse.. kullandığı üzerinden yapıyorum bende yorumumu zaten..

bayhan fanı filan da değilim yanlış anlama olmasın ama zamanında yarışmayı takip ettim. olayla alakalı detayları hatırladığım kadarıyla söylüyorum kendisi kazara birisini öldürmüştür ve üstüne gidip teslim olmuştur. cezasını çekip çıkmıştır.. ancak bu olay ortaya çıkınca deniz hanım ortalığı birbirine katmış histeri krizleriyle stüdyoyu terk etmiştir.. birine bilerek ve isteyerek tecavüz edip öldüren bir sapığın durumuyla bu durum bence bir değildir.. bi insanı tekrar tekrar yargılamak, toplumdan itmek "ay bu katil zaten şimdi bizide keser" dercesine bakmak bana göre dangalıklıktır.. kucakla da demiyorum ama deniz seki nin o dönem hiç hoş olmayan bir tavrı vardı..

e sen öyle yaparsan zamanında, bende şimdi kalkıp sana insanların hataları olabildiğini, bi anda linç pozisyonunun ne kadar boktan olduğunu böyle ama ince ama kalın laflarla sokarım.. umrunda değil haberi bile yok benden o ayrı da keşke yüzüne de diyebilsem.. yüzüne diyemiyorum diye fikrimi yazmaktan çekinecek değilim ama.. "vay kokainman!" diye damga vurup tamamen dışlanırsa bu "5 sene önceki deniz seki" gibi düşünenlerin davranışı olacaktır.. şimdi kalkıp vurmayın ayıp demek hakkı da olmayacaktır.. balık hafıza değilse..

"yuva yıkan kadın, vay hüsnü ile beraber oldular" filan demediğim için bunu da ne kınadığım ne alkışladığım sadece umursamadığım için gerisini üstüme almıyorum..

yalnız düşüncesine kökten karşı olsan bile kimseye aptalsın, eziksin, iğrençsin diye dalma bence.. her yazının yayınlandığı bir yer olsa cevabını alırsın da ranini nin onayına kalmış yazılanlar muhattabın dilediği cevabı veremez içine oturur, üzülür ettiğin hakaretler yanına kar kalır.. hem deniz seki nin babası mısın ne bu şiddet ne bu celal yani.. başka insanlara "insanları eleştirebiliriz ama hakaret etmeden" diyenlerdensen hele lahana turşusu içmek oluyor bu.. "yoo her şey serbest" diyorsan "çıkışa gel" derler o zaman ranini nin blogu ona ayıp olmasın.. :)

tırtılın "dent" dediği dedi ki...

"Sıkılırsam giderim" diye başladığın ilişkinden mutlaka sıkılırsın ve mutlaka da gidersin.

Besmelen nasıl ise aminin de öyledir.

Anonymous dedi ki...

Hayatımda en nefret ettiğim şey ahlak bekçiliği yapmak. herkes kendi davranışlarından sorumludur.
bir insan yaşamı boyunca yaptığı hataların bedelini önce kendi öder.

Deniz Seki Hüsnünün ne ilk vukuatı ne de son vukuatı olacak. Hüsnü'nün Denizden öncede hayatında başka kadınlar vardı ve Nazire hanım da hepsini biliyordu bence.

Denizi bu bakımdan hiç bir zaman yuva yıkıcı olarak görmedim. Onun kabahati kameraları bu kadar çok sevmesi ve ilişkisini magazine meze yapmasıydı.

Eninde sonunda bitecek bir ilişkiydi, daha gizli yaşasaydı bu kadar çok da yıpranmazdı bence.

erayda dedi ki...

"Okudum seni çocuk."

Bu ülkede, muallakta kalmamak için aptallara söz anlatmayı da bilmek gerekir, öğrenirsin. Ben ayrıca alçalmayı da bilirim, ki yüzlerine rahat rahat tükürebileyim.

bayhan gürhan? Köpeğimi sevdirmem.

"Ne olduğunu sorduğumda bana
sopayla vurdu. Korkutmak için ben de bıçak çektim. Bana tekme atınca bıçak ona saplandı."

"2000 yılında bu kez Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde bıçakla adam yaralamadan mahkûm oldu."

"2001'de İstanbul Kadıköy 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davalar af kapsamına girdiği
için ertelendi."

"İstanbul-Kadıköy'de çevreye rast gele ateş açan bir otomobilde bulunan dört kişi, "dur" ihtarında
bulunan polisle çatışmaya girdi. Otomobilden geçtiğimiz yıllarda 2003'te Popstar yarışmasıyla
şöhreti yakalayan şarkıcı Bayhan çıktı.

28 Mart 2007 Çarşamba "

Suç ve ceza? Benim başım Dostoyevski kadar ağrımadığı için uzun uzun anlatamam. Kısadan...
Her defasında afdan yararlanmış. Ve topluma kazandırılmış(!).. Avrupa'da (nefret ettiğim bir kokoş lafıdır, ama parfümü sinsin) o sahneye o kadar erken çıkamazdı. Deniz seki gibi bir kadının da protesto etmesine gerek kalmazdı. Birini öldürdükten, diğerini bıçakla yaraladıktan sadece üç sene sonra kimseyi sahnede alkışlatamazsın. Toplum suça karşı insanı kaybedebileceği, feragat edeceği şeylerle tembihler, korkutur.
Ama bir kadının müptalalığının karşısına, bu sicilde birinin
ayıplanmasını bütün
ayarsızlıklarıyla koyabilecek dangalakların yaşadığı bir ülkede bu hiç kolay değil.
Adam öldürdükten sonra, bıçakla adam yaraladıktan sonra, polisin dur ihtarına rağmen silahla
karşılık verebilir.

Hakkı görmek için önce birinin annesini görmem gerekmiyor. Annesinin yatağına girmiş bir adamın rolünü almam gerekmiyor. Her ne kadar dangalakça figan edişler bunu şart koşsa da. Buradan herkese sesleniyorum:
eğer bir gün sizi savunursam annenizden şüphe etmeyin.


Elia Kazan diye bizden göçme bir yönetmen vardı. Adamın kesinleşmiş bir suçu yok. Derler ki McCarthy döneminde bir kaç arkadaşını kominist diye fişletmiş. Akademi adamı alkışlatmak için hükümsüz bir ödül vermeye karar vermiş.(masal cümleleri)
Törenden öncesi ve törenden sonrası...
(ödevini yap)

Burcu SezeR dedi ki...

Bence alakasızdır.. Nazire hanım bunu yapmak istese çoktan yapardı.

felek melek dedi ki...

@burcu sezer

çoktan yapmıştır zaten. emniyet takibe almış, belli ki uzun zamandır takip edilmekte bu isimler.

ranini dedi ki...

@erayda

açıkçası, "yalnız düşüncesine kökten karşı olsan bile kimseye aptalsın, eziksin, iğrençsin diye dalma bence.." bu cümleye bir cevap vereceğini daha doğrusu bir açıklama yapacağını umuyordum...

joker dedi ki...

@ abla

bende okudum seni. yazdığın her şeye cevap versem ne olur veremesem kalakalsam ne olur.. şu noktada önemi yok kendi adıma. ısrarla ve inatla dangalaklar, aptallar diye girişen biriysen sonu gelmez zaten bunun. "cevap veremediii, kıvırıyor" densin yani veremem valla, babamın çiftliği görmediğim platformlarda, hakkında doğru düzgün bir fikrimin olmadığı kişilere karşı böyle saldırmayan birisi olarak buz gibi soğudum çünkü muhabbetten..

yalnız bende bayhan a kedimi sevdirmem söyleyeyim. "ben adamın ağzına sıçarım!" mottolu konuşma üslubun, hak savunucusu sıfatlı öfken, dersini çalışma hırsın, patlamış egon izin verseydi bayhan fanı filan mıyım yoksa başka şey mi diyorum görürdün.. deniz seki bu lekeyle (kime neye göre, ne ölçüde lekeyse bu) ömür boyu yaşayacaksa bu onun gibi düşünen, süpersonik zeka sahibi, tükürmek için aşağılara inmeye lütfeden yüce insanların davranışı olacaktır..

kokain kullanmakla sayılan suçlar bir değildir. ama bir olmadığı halde "sen suçlusun haydi vuralım bir ömür yargılayalım" zihniyeti problem. ve o dangalaklık bizzat, uğrunda karşıt fikirli insanlara söverek savunduğun deniz seki de vardır..

Anonymous dedi ki...

abla mı??? ne ablası yaa ranini kız mı???

ranini dedi ki...

@adsız

yok kız değilim:)))

joker dedi ki...

her gün uğradığım, severek takip ettiğim bir yer olmasına rağmen nedense uzun süredir deniz seki ile alakalı girilen son entrylere bakmamıştım ekşi sözlük te. şimdi baktım biraz. 5 sene evvelki entrylere de baktım. dangalak aptal iğrenç pislik bayhan fan bir tek ben değilmişim. yalnız olmamak beni pek sevindirdi, oturdum ağladım.

aşk üçgeni beni hiç ilgilendirmiyor. zaten deniz seki nin o yönüne hiç değinmedim ben. yalnız bir yazar entrysine şu şekilde başlamış

"sahnede nazire'ye (ki o nazire'nin kundakta bebegi vardi o vakitler) iki elini yumruk yapip ustuste vurmak suretiyle "ask oyle bi buyu ki durduramazsin" diye nazire yaparken hem de tam tamina bir "ohhh nasil da kaptim kocani ayiramayacaksin iste bizi" tonlamasiyla, bir yerlere birseyler yazmistim onunla ilgili...."
hmm. neyse yazdıkları bu yazarı bağlar. verdiği bkzla ulaşılan feminizm tarifi de güzelmiş ama kendisinin..

neyse canım yatsın çıksın esra ceyhan ın ikinci tuğba özay ı olur işte iki samimiyetsiz takılırlar.. sevmediğim bir ünlü için fazla klavye eksilttim.

ranini dedi ki...

bahis edilen entry sahibi sözlük yazarı, "regina phalange"dir. izniyle alıntılamış olalım:)