Cuma, Şubat 27, 2009

Bayrak!


Yarın, kısmetse 17.00 seansında AkSanat Sahnesi'nde izleyeceğim (haa, bekle izleyeceksin!) bu oyunu. Berkun Oya ve Ali Atay tarafından kurulan 'Krek Tiyatro Topluluğu', beş yıllık bir aradan sonra Berkun Oya'nın yeni oyunu 'Bayrak'la perde açmış. Rivayete göre aile içi iletişimsizlik temasından açılımlanan (pardon?) oyunda Canan Ergüder, Okan Yalabık (ki pek severim), Bartu Küçükçağlayan (ki çok severim), Ali Atay, Köksal Engür, Uluç Özkök ve Ayten Uncuoğlu rol almaktaymış.

Diyeceksin ki kardeşim, izle de yorumunu yaz. Daha izlemeden neden yazıyorsun? Şu sebeple yazıyorum. Kaytarmayayım da, gidip oyunu izleyeyim diye. Bu hafta kendimi sanata adadım, sanırım. Salı gecesi de Kenterler'de Hakan Gerçek'in tek kişilik oyunu, Van Gogh'u izleyeceğim. Eğer pazar günü vakit bulursam Ümit Ünal'ın 'Gölgesizler' isimli yeni filmini izleyeceğim. Bu arada, Lütfi Simavi'nin 'Son Osmanlı Sarayında Gördüklerim' isimli eserini kıraat eylemeye başladım. Memnunum.


Bezgin Bekir sayesinde fark'ettim, düzeltiyorum: Yarın, Ak Sanat'da 17.00 seansında "Şeylerin Şekli" ni izleyeceğim.
Neil Labute'un oyununu Mehmet Ergen çevirmiş ve sahneye koymuş. Esra Bezen Bilgin, Betül Çobanoğlu, Bartu Küçükçağlayan ve Deniz Celiloğlu rol almaktaymış. Oyun, 2008 Afife Jale En iyi Yönetmen ödülünü almış.




•• Afiş, Krek Tiyatro Topluluğu'nun resmi web sitesinden alınmıştır.



.

12 yorum :

felek melek dedi ki...

diğerlerini sevmiyor musun ranini?

ranini dedi ki...

@felek melek


alakası yok, izah edeyim. ben 'sevgi' şeysini biliyorsunuz performanslar için kullanıyorum. kişisel bir sevgi şeysi değil benim derdim. köksal engür ve ayten uncuoğlu'nun sahnede var'oluşlarına bu türden bir yakıştırma yapmak bana yakışmaz, bildiğin usta onlar.

ali atay, canan ergüder ve uluç özkök ise sahnede hiç izlemediğim oyuncular onlarla ilgili fikrim yok.

okan yalabık ve bartu küçükçağlayan ise sahnede defalarca izlediğim çok da sevdiğim oyunculardır. ay ne çok izah ettiriyosunuz bana bunları son günlerde yahu :))) ay kendimden sıkıldım yemin ederim!

mutlu son dedi ki...

kadro çok iyi yalnız berkun oya metinleri benim için fazla deneysel ama senin yorumunu mutlaka bekliyorum, bu arada daha önce berkun oya oyunu ya da filmi izledin mi ranini.

ranini dedi ki...

@mutlu son

hayır hiç berkun oya oyunu/ filmi izlemedim. oyunculuğunu perde ve ekranda izledim.

bezgin bekir dedi ki...

bayrak çarşamba günleri, garajistanbul'da oynuyor... sizin gideceğiniz oyun, şeylerin şekli olmasın???:)) şeylerin şekli'ni iki kere seyrettim, bayrak'ı da haftaya seyredeceğim de ondan şeettim...:))) ama akbank sanat'ta özel bi gösterimi varsa onu bilemiiciim tabi...:)

şeylerin şekli de süper bi oyundur bu arada...

ranini dedi ki...

@bezgin bekir

dur soriim : ))

ranini dedi ki...

on numara salak bin insanım diyorum, kimse bana inanmıyor : ))) haklısın bekir, "şeylerin şekli"ni izleyecekmişim ... ay çok salak bir insanım ben!

Anonymous dedi ki...

ama şimdi bayrak takımı üzülür, ona da git ehuehu!

bezgin bekir dedi ki...

aaa yok canım estağfurullah...

on numara bi oyun seyredeceksiniz söyliyim. hatta bu sezon üçüncü kez bile izleyebilirim ben:)

kadıköylü dedi ki...

ranini,

bari okuduğun kitabın adı doğrumu ahahahahhahha

ranini dedi ki...

@kadıköylü


geç bakalım dalganı :))

NN dedi ki...

Bartu Küçükçağlayan'a bayılıyorum. çok şeker biri öncelikle. çapkın'da izlemiştim ilk. okan yalabık falan da vardır o dizide. güzeldi. çok güzel kadrosu vardı dizinin. ah ah özledim valla.

iyi seyirler Ranini.
xoxo.