Perşembe, Şubat 26, 2009

Bana Verdiği Sonsuz Destek İçin Karıma!


Dananın kuyruğu, Sean Penn'in 81. Akademi Ödül Töreni'nde yaptığı "Winner speech" esnasında karısına teşekkür etmemesiyle koptu. Etrafımda, gazete köşelerinde, sokakta iki gündür eleştirilen bu eksikliği anlamaya çalışıyorum. Onu ayakta, gözleri yaşlar içinde alkışlayan kadına ufacık bir teşekkürü esirgemiş Sean Penn, bildiğin eşeklik etmişmiş. Niye? Yeteneğine, performansına ne katkısı varmış karısının? Destek olmuş. Uzun çalışma saatleri boyunca kocasının yokluğunu tolere etmişmiş. Robin abla mahallenin kasabıyla mı evlendiğini sanıyormuş? Bir oyuncu, işinin gereklerini yaparken evdeki kadın ya da adamın onu desteklemesi veya tolere etmesi olağan üstü bir durum mu ki teşekkürü hak etsin?

Kısacası ben, oldum olası gıcığım benzer teşekkür konuşmalarına eş durumundan katılan isimlere ve o isimleri telaffuz edenlere. "Aşkım ben sette sürünürkene sen sıcak ve konforlu evimizde oturup beni beklediğin ve çocuklara babalarının yokluğunu hissettirmediğin için teşekkür ederim." deseydi on numara bir yalaka olacaktı benim gözümde. Bu "özveri" için beyhude laf salatası üretmek yerine 70 milyonun önünde tamamen kendi bileğinin ve yüreğinin hakettiği bir ödülde kimin payı olduğunu düşünüyorsa onlara teşekkür etmiş ve işi bitirmiştir.

Yolu açık ve huzurlu olsun.




.

16 yorum :

zelmac dedi ki...

oscar da niye kıpkırmızıydı sean penn, bir de acayip bir laz müteahhitlere benziyor, tıpkısının aynısı :)

Allegra'nde dedi ki...

ben de gereksiz yapılan teşekkürlerin hepsine karşıyım.
oyunculuk benim, oynayan benim, teşekkür eden yine benim. siz bana teşekkür edin yahu!

mermaid dedi ki...

konuyla alakasız: ibo show mevzuunu yazmanı hararetle bekliyorum.

ranini dedi ki...

@mermaid


nesini yazayım? lafıma yazık, elimi yorduğuma yazık..

mermaid dedi ki...

ooops!
haklısın:)

naturalblue dedi ki...

http://edition.cnn.com/2007/SHOWBIZ/Movies/12/28/penns.divorcing/index.html

boşanıyorlar yahu, özür dilememesi pek de şaşırtıcı olmamalı..
hatta haberin tarihine bakılırsa boşanmış bile olabilirler :))

ranini dedi ki...

@naturelblue

eski haber, vazgeçtiler boşanmaktan..

kadıköylü dedi ki...

mahsus yapıyorsun bunları biz de yemediğimiz için oltana gelmiyoruz:))

ranini dedi ki...

@kadıköylü

mahsus filan yapmıyorum. aynen böyle yazdığım gibi düşünüyorum. bu konularda olta atmam ben:)

mutlu son dedi ki...

ranini, söylediklerine mantıken itiraz edemem ama yalan yok benim kocam oscar alsa bana teşekkür etsin isterdim ne yapayım bunları aştım ben etmesse etmesin diyecek olgunluğa ulaşmadım henüz, hayır hiçbişey için değilse kalkmış kocasına eşlik etmiş robin, onun için teşekkür etsin bari.

ranini dedi ki...

@mutlu son

gitmesin? robin o tören esnasında bilmem kaç dakika ekranda kalarak kaç yapımcının aklına geldi kim bilir değil mi?
;)

Anonymous dedi ki...

fotoğraf süper!

mutlu son dedi ki...

ranini, diyorum ya mantıksız değil sözlerin ama sevdiği adamı kürsüde görmek,bu tip törenleri pek sevmediği malumumuz olan kocasını yalnız bırakmamak gibi nedenlerle gitti belki, öyle olmasa bile sırf görünmek için gitmişse bile bir teşekkürü çok görmeseydi bence, belki karı koca hiç takmıyorlar böyle şeyleri belki kadın bu farklılığından çok memnun ama gene de ben teşekkür tarfatarıyım.

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Ranini,

Töreni izlerken kesin aralarında birşey oldu diye geçirmiştim. Kavga falan ettiler herhalde. Çünkü Sean Penn ödülünü almaya giderken karısına karşı çok soğuk davrandı. Karısı suratını tutarak kendine çevirdi ve öptü ama onda hiç bir duygu kıpırtısı bile yoktu. Konuşmasını da yaparken karısı salya sümük ağlıyordu ama o hiç oraya bakmadı. Kesin boşanırlar artık.

ranini dedi ki...

@dizi günlükleri

ben o müesseseye karşı bir insan evladıyım. o sebep, umarım herkes birgün doğru yolu bulur diyorum. üzülmem yani boşanırlarsa. olmuyor ki, olmuyor. itelemekten kakalamaktan, after party'lerde alay mevzusu olmaktan evladır.

Salome dedi ki...

Diyecektim ki; teşekkür etmesi gerektiğini düşündüğü herkese etmiştir eminim, gerisi dedikodu. Sonra yorumları okudum, gerçekten gerisi dedikodu :) Küsmüş, ayrılmış, yok tekrar barışmış, ayıp etmiş, etmemiş...