Perşembe, Kasım 27, 2008

IRON MAN VE ROBERT DOWNEY Jr.


Bu filmi de sinemada izlemek nasib olamamıştı. Nihayet dün gece izleyebildim. Malesef filme konu olan "Iron Man" bildiğim, takip ettiğim kısacası elimden geçmiş bir çizgi roman değil yani meseleye Kızıl Maske ya da Kaptan Swing kadar hakim değilim. O sebeple çizgi romanın perdeye uyarlanması esnasında ne kadar başarılı olunmuş ya da olunamamış fikir beyan edemeyeceğim.

Ancak tek gerçek var, Robert Downey Jr'a hayranlığım nüksetti. Uzun zamandır unutmuştum adamı, utandım. Çok yetenekli bir oyuncu, nadiren rastlanır cinsinden hem de. Üstelik kibir bu adama çok yakışıyor. Tony Stark rolünü Robert Downey Jr. dışında kim canlandırabilirdi ve hakkından gelirdi diye uykuya dalana kadar düşündüm, alternatif bir isim bulamadım.

Filmdeki bütün oyuncular çok başarılı seçilmiş ve yüksek performans sergilemişler. Kurban olayım cast direktörlüğü gerçekten de ilim irfan isteyen bir iş. Hakkıyla yapılırsa gerçekten önemli bir meslek, kabul edelim. Neyse.. Dvd'nin özel seçenekler bölümünde sergilenen "atılan sahneler" bile keserken zorlananılacak kalitedeydi. Marvel'in kendi finanse ettiği ilk film Iron Man ve zaten gişede de çok başarılı oldu.

Filmi, septik bir eleştirmen kimliğiyle izlemez, "fantastik" olma halini görmezden gelerek politik çıkarımlar yapmaya kalkmazsanız, eğlenirsiniz.

İyi eğlenceler..

7 yorum :

ismim lazım değil dedi ki...

@ranini

bazı dizileri de burada bize önerdiğin gibi izlesene :))))))

ranini dedi ki...

@ismi lazım değil


bu filmin atılan sahnelerine gösterildiği kadar özen hissettiğimde ya da misal pamela anderson kadar "samimi" niyetini algıladığım her projeyi/ oyuncuyu önerdiğim gibi izliyorum zaten

:)

kadıköylü dedi ki...

ranini,

çok sevdiğin senin söylediğin gibi gönül bağı kurduğun işlere kötü yazmak zorunda kalınca ne hissediyorsun çok merak ediyorum. galiba biraz bu yüzden bloğunu okuyorum. samimiyetin, içtenliğin çok belli oluyor. kötü yazarken üzüldüğün belli oluyor, överken iyi şeyler yapıldığında da acayip neşeli yazıyorsun hemen belli oluyor

ranini dedi ki...

@kadıköylü

cevap veriyorum: midem ağrıyor. kelimeleri çok seçerek yazıyorum sevdiğim işlerde hayal kırıklığına uğrayınca.

evin içinde dört dönüp, yüksek sesle konuştuğumu, mızırdandığımı da söyleyenler var ama ben pek inanmıyorum bu son duruma :))

Anonymous dedi ki...

izlediğim en iğrenç filmdi nasıl beğendin inanamıyorum!!

Goddess Artemis dedi ki...

Filmi ben de sinemada kaçırmıştım, dvd'sini de ancak edinebildim.

Çizgi roman serisini ve çizgi filmlerini (tv dizisi, anime film) izlemiş birisi olarak; bu filmi konu ve işleniş olarak bir parça zayıf buldum. Ancak, Robert Downey Jr.'ın varlığı bu zayıflığı görmezden gelmemi sağlayan bir unsur.

Tıpkı X-Men serisinin filmlerindeki eksiklere aldırmama nedenlerim olan Sir Ian McKellen [a.k.a. Magneto] ve Hugh Jackman [a.k.a. Wolverine] gibi.

Raniniciğim, Downey Jr.'ı özlemişsen, A Scanner Darkly'i de izlemeni öneririm. Bu adam, yakışıyor bu rollere.

Sambalici dedi ki...

Valla film eğlenceliydi herşeyden bağımsız bakarsak. Son dönemin "illa kendini ciddiye alan" süperkahraman filmlerine inat çok daha rahat bir film yapmışlar, süper de olmuş.

Bu arada Robert Downey Jr'ın asıl başarısı Tony Stark gibi çizgi roman dünyasının en itici ve sevilmeyen karakterlerinden birini bu kadar sevdirebilmesinde, az buz başarı değil.

Ben bu filme kadar "eff peff" derdim RD Jr'a ama bu filmle ben de hayranı oldum. O gazla izlediğim son dönem Robert Downey Jr filmleri "Kiss Kiss Bang Bang" ve "Tropic Thunder" (bu filmde kariyerinin en çılgın rolünü oynuyor bence) da pek güzel, tavsiye edilir.