Cumartesi, Ağustos 31, 2013

Aramızda Kalsın Başlıyor




Son yıllarda ekran cazibesini (sanırım kârlılığını da) yitiren, görevi önce haber bültenlerine devredip sonra da köşesine çekilip, suskunlaşan "sığ magazin" temelli dev prodüksiyonlu programlar, "Gazete kupürleri okuyup, laf sokalım" formatına evrilip, yeniden parlamaya başlamıştı. Hatırlarsınız. Yaklaşık olarak 3 sezon önce Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel'in sunduğu, evrile evrile "İkinci Sayfa" haline gelen ve Kanaltürk'te yayınlanan sabah kuşağı programı da bu formatın ilgi çekici örneklerinden biri haline geldi. Sabah kahvesi eşliğinde gazetelerin magazin başlıklarını yorumlama işinin 'ses çıkarması' ve ucuz maliyetli olması diğer kanalları benzer tür programlar yapmaya heveslendirmiş olmalı ki; magazinci kızlarımız ılık ılık gündem tutarken, gedikli konuk haline gelmesine ramak kalan, ağzını açtığında gündemi de, gündeme de sallayan Sacit Aslan'ı, sürpriz bir atakla Tv8 kapıverdi. Getirdi, Pelin Cini'yi aprantisi yapıp, "İkinci Sayfa" ile aynı saate dayadı.

Şahsen "Aramızda Kalsın" adıyla yayına giren, Sacit Aslan'ın nadiren sertleşen ama çoğunlukla mutedil dalgalı atarları, gündelik magazine nostalji katışı, bağımlılık yapan anekdotlarıyla daha da renkli ve çarpıcı hale gelen bu programı izliyordum. Eğleniyordum da.. Sacit Aslan, geçen sezonun sonuna doğru programı bırakacağının sinyallerini vermişti. Şafak sayıyor gibiydi. Programın dikkatli takipçilerinin gözünden kaçmamıştır. Haziran sonunda tatile girdiler. Sacit Bey, internet haberciliğine geri döndü. Hoş, televizyon programı boyunca da bu, "kopyala- yapıştır, kulağına çalınanları da araya sıkıştır" tarzı şimdilerin en yaygın habercilik tarzını bırakmamıştı ya neyse, konumuz bu değil. Birkaç gün önce Tv8, Sacit Aslan'dan boşalan koltuğa Salih Keçeci'nin oturacağını duyurdu. Salih Keçeci de mesleğin -yaşayan- eskilerindendir. Sıkı bir muhabirlik hayatı oldu. Masa başına da geçti. Yayın Yönetmenliği de yaptı. (Sözüm sahiden meclisten dışarı da, "Magazin Gazeteciliği" namlı mesleğin geldiği yeri gördükçe Orhan Olcay'ı çok özlüyorum. Nur içinde yatsın.)

Aramızda Kalsın, 9 Eylül'de Pelin Cini ve Salih Keçeci ile yayına başlıyor. Sacit Aslan, son dakika atağı yapıp başka bir kanala gider mi dersiniz? Göreceğiz.. Ama Sacit Aslan gidince bana da sabahları izleyecek başka bir program bulmak farz oldu. Herkesin yolu açık, reytingi bol olsun.

Ay, biliyor musunuz aslında yazıya yeni sezonda Star Tv'de başlayacak olan mahalle komedisi dokulu dizi "Aramızda Kalsın"a üç-beş laf etmeye niyet edip başlamıştım da, aklım diğerine kaydı, kısmet işte!

Öyle yani..

.
.
.


Hiç yorum yok :