Perşembe, Ağustos 06, 2009

İçsene evladım!


Anne elinde alışveriş torbalarıyla kızını ziyarete gelir. Kız masa başında çalışmaktadır ama anne umursamaz. Torbasında ne varsa tek tek masanın üzerine döker.

- bak bunu taze aldım
- ...
- bunlar salamura zeytin çok güzel, azcık aldım..
- ...
- elmalı turta, iki saat bekledim tazesi çıksın die
- ...
- evde buldum, ben kullanmıyorum işine yarar mı?
- ...

bu böyle uzayıp gitmektedir. sonunda anne masanın üzerine iki tane şişe koyar. şişelerden birinin içilecek kısmında sarı plastikten kocaman bir ördek kafası, diğerinin aynı yerinde kocaman ve turuncu bir köpek kafası vardır.

- anne bunlar ne??
- meyva suyu. çok şirin dii mii?..
- anne bunun üzerinde vak vak, hav hav filan yazıyo??
- çünkü biri ördek, biri köpek evladım..
- anne ben kırk yaşındayım!
- baktım ben üzerinde yaş sınırı yok evladım, iç iç..
- ?





••• 22.07.2005 tarihinde Ekşi Sözlük'te yayımlanmıştır.
•• Original Painting on Canvas by Trevor Carlton



.

19 yorum :

Judy Abbott dedi ki...

mesela ben küçükken Ayı Yogi balı vardı, bal şişesi Yogi şeklindeydi hani... şimdi görsem yine alırım :)))

seloke dedi ki...

Sevgili Ranini, en son magazin haberlerini veriyorum. Efenim bu gece Halit Ergenç- Bergüzar Korel çiftinin düğünündeydik. Düğün, bilindiği üzere Les Ottomans otelde yapıldı. 19:30'da kokteyl alanında buluştu tüm konuklar. 20:30'da nikah kıyıldı. gelin hanım Hakan Yıldırım (vallahi adını ilk orada duydum ve ellerine sağlık diyorum) imzalı tek omuzdan askılı, uzun kuyruklu, alt katı uzun, üst katı kısa kesimli bir duvağı olan, stras taşlardan oluşan bir tacı bulunan, kar beyazı güzel bir gelinlik giymişti. Damat bey ise klasik smokin takım. Nikah kıyıldıktan sonra yemek masalarına geçildi. Yemek düzeni iki kısımda hazırlanmıştı. Denize yakın alt avluda, yuvarlak masa düzeninde akrabalar yerleştirilmişti. Üst avluda kurulu 4 sıra uzun masada ise sektör temsilcileri oturmuştu. Yine üst avluda kurulu 3 adet yuvarlak masada ise sektörden ünlü isimler vardı. Halil Ergün, Haldun Dormen, Ayla Algan,Ayfer Tunç, Bilal Dede, Songül Öden, Murat Yıldırım, Burçin Terzioğlu, Hamdi- Canan Alkan, Birol- Burcu Güven, Erol Avcı, Nejat İşler, Cansu Dere, Murat Şeker, Timur Savcı, Taner Elhan,Ceyda Düvenci ve eşi, Tardu Flordun ve ......Ergüder, Doğa Rutkay, Levent Yüksel.... ve elbette ben ve saygıdeğer eşim. Suzan Kardeş şahane kostümüyle (gerçekten şahaneydi) çok güzel Balkan türküleri söyledi ve konukları çoşturdu. Efenim menüde bulunan yemeklere geçersek; Zeytinyağlı bebek enginar, üç mantarlı ravioli, ızgara bonfile, çikolatalı terin franbuaz sosuyla. İçki olarak DLC Sultaniye Emir beyaz şarap ve Öküzgözü kırmızı şarap ikram edildi. Düğün pasta seramonisi ile sona erdi. Sabah işe gitmek zorunda olan bahtsızlar vedalaşırken, geri kalan konuklar otelin içinde bulunan klüpte eğlenmeye devam etmeye davet edildiler. İlginç bir ayrıntı, masalarda her konuk için tek kullanımlık, içinde 27 poz negatif takılı foto makinalar hazırlanmıştı. Herkes canının istediği gibi resim çekti. Bu arada, herkesin önünde açıkladıkları için buraya da yazabilirim sanırım, gelin hanımın hamile olduğu haberi doğrulandı. Gerçekten güzel bir düğündü. Sevgili Halit çok yakışıklıydı ve mutluydu. İlk defa bu gece tanıştığım gelin hanım ise ekranda göründüğünden daha güzel ve zarifti. Çok da eğlendiler, düğünlerinin tadını çıkardılar. Ve elbette gelinin annesi Hülya Darcan. Gerçekten çok ama çok güzeldi.Sonuç olarak onlar erdi muratlarına biz çıkalım kerevetlerine. ( Ben bunları yazdım ama belki de sen de oradaydın.)

ranini dedi ki...

@seloke

yok ben evdeyim. burnuma kadar gömülmüş çalışır haldeyim :)

onlara mutluluklar diliyorum, sonsuza kadar ferah feza yaşasınlar, bebekleri de hayırlısıyl adoğsun çok mutlu ve pek sağlıklı olsun :)

Bataklı Damın Adamı dedi ki...

orada olmamanıza çok şaşırdım
bülent hanım davetli değilmiş anlaşılan

Anonymous dedi ki...

Seloke

İzlenimlerin için teşekkürler.

Düğünde Murat Yıldırım ve eşi de varmış. Murat Yıldırım bu sezon TMC adına bir dizide oynayacak , dizide diğer erkek oyuncu da Halit Ergenç olacakmış herhalde.
Kudret Sabancı da oradaydı büyük ihtimal.

Anonymous dedi ki...

veya bergüzar korelin sır gibi sakladığı film projesinde oynayacağı oyuncu murat yıldırım.
yönetmen murat şeker.

Anonymous dedi ki...

veya bergüzar korelin sır gibi sakladığı film projesinde oynayacağı oyuncu murat yıldırım.
yönetmen murat şeker.

Anonymous dedi ki...

makedonyada çekilecek yeni bir komedi dizisi . oyuncular özgür çevik, saadet ışıl aksoy.

seloke dedi ki...

Efenim Kudret Sabancı orada değillerdi. Kardeşi askere gidiyormuş aynı gece, dolayısı ile göremedik kendisini.Halit Ergenç yeni dizide var mı bilemiyorum. Erol Avcı ile konuştuk biraz ancak kendisi Uğur Yücel'in çekmekte olduğu filmle öylesine meşgul haldeydi ki düğünün sonunu bile bekleyemeden ayrıldı. Murat Yıldırım ve eşinin orada olduğunu yazmıştım zaten. Murat Şeker filmi bitirmek üzere olduğunu söyledi.Taner Elhan'da filmini bitirmek üzereymiş. Yeni sezonda TMC'nin Nejat İşler'li projesinden herkes haberdar zaten. Yönetmen Yasin Uslu olacak diye duyduk. Hamdi Alkan, Arka Sıradakiler'in 3. sezon çekimlerine başladı. Eylül sonunda diziye mola verip Halit Ergenç'in oynayacağı Atatürk temalı filme başlayacaklar.Film bitince diziye devam. Levent Yüksel şarkı da söyledi düğünde. Valla bildiklerim bu kadar. Gökte dolunay, karşıda Kuleli Lisesi, daha yakın karşıda GS adası, gökyüzüne salınan pembe- beyaz balonlar. Çok şükür havai fişek tehlikesine maruz kalmadık. (Sevgili Ranini, rahat rahat işlerini yap. Bak yokluğunu aratmamaya gayret ediyorum.)

ranini dedi ki...

@seloke


vallahi zehir gibisin..

ne kadar kaçtı acaba erol avcı'ya ejderha kapanı'ndan :)

seloke dedi ki...

Valla, Erol Bey'in kendi ağzından duyduğum rakam 5 milyon TL idi.

Efenim Sanem Çelik ebediyen yerleşmek üzere Amerika'ya gitmişler.

Gelin ve damadın dansettikleri '' Sensiz saadet neymiş'' isimli parça daha evvel Halit Ergenç tarafından icra edilerek kaydedilmiş ve dans esnasında bu kayıt kullanıldı.

SEMA dedi ki...

seloke

murat şekerin çektiği romantik komedi filminin oyuncuları bergüzar korel ve murat yıldırım
mıymış.

seloke dedi ki...

Sema hanım valla bilmiyom. Ranini ben gidiyom. Dedikodularım bitti. Sevgiler, hürmetler.

ranini dedi ki...

@seloke

sanem çelik türkiye ekranları için büyük kayıp!


böyle haberleri aniden söyleme :)))

benim duyduğuma göre de 24'ün sekizinci gününde küçük bir rol alacakmış.

gezentimezenti dedi ki...

Sevgili seloke;

İzlenimler için teşekkürler. Allah mesut etsin, diyorum pek içimden gelmese de. İki yıl önceki nikah geliyor gözümün önüne, ister istemez içimdeki şeytan dürtüyor beni, yuva yıkanın yuvası olmaz der anacım du bakalım :) İzlenimlerinizi anlatış tarzınız çok hoştu ;) Klavyenize sağlık. Gelinin hamileliği de hiççççççççç şaşırtmadı beni.

ranini dedi ki...

geleneksel ağustos sendromu atlatıyorum. 13 eylül sabahı şıp diye kendime gelirim :(

kadıköylü dedi ki...

ranini

ne kadar sürecek şu işlerin? özledik yazsana artık:((

Anonymous dedi ki...

sevgili gezentimezenti

Biz Halit'in iki yıl önceki nikahına davetli değildik. Eski gelin hanımla da hiç tanışmadık. Dolayısıyla yorum yapamıyorum. Yazılarımı beğendiğiniz için teşekkürler. Sevgili Ranini'den feyz alıyorum.

seloke dedi ki...

Sanem çelik ile ilgili çok şey anlattı birileri ama buraya yazamam.Belki birgün baştan sona tüm hikayeyi anlatırım sana. Bu konuda bilmediğim yok yani.