Perşembe, Ağustos 14, 2008

İmam Adnan Sokağın Esmer Ay'ı


Kimi zaman bir dergide, kimi zaman bir gazete haberinde, tavsiye üstüne tavsiye ve son olarak da bir arkadaşımın dilinde adına rastlayınca gidip izlemek için harekete geçme zamanının geldiğine karar verdim, Esmeray'ı. Naif kimliğini, fuhuşun kirletemediği ruhunu politikleştirmeyi deneyen bir direnişçi mi Esmeray? Bilmiyorum. Kendini ifade etmenin yolunu bulmuş, kendi kendine. Teknik bir şahaser değil anlattıklarının sahneye yansıması. Bu nedenle, doğal da değil. Anlattıklarının öneminin kendi bile farkında değilmiş gibi zaaflı kurgulanmış, el yordamıyla icra ettiği "Cadının Bohçası"...
Olsun. Önemli olan çıkış yolunu bulmuş olması.

Kars'ın merkez köylerinden birinde Mehmet olarak doğan Esmeray, öz yaşam öyküsünü aktarıyor. Farkındalıklarını da. Farkında değilmiş gibi. Bulaşıkçılıktan, sokaklara terfi edişini, uyanışını ve siyasete bulaşışını anlatıyor. İnsanı da.

Onbeş günde bir, İmam Adnan Sokak'taki "Klan Kafe" de. Adam başı 15 liraya, hayat dersi veriyor Esmeray. Üstelik midye dolmalar şirketten!

Yolu açık ola!

1 yorum :

Goddess Artemis dedi ki...

Esmeray'ın bu gösterisinin nerede olacağını merak ediyor ve izlemek istiyordum. Haber verdiğin, bilgilendirdiğin için teşekkürler! :o)