Perşembe, Mart 19, 2009

Mutfak Levazımatı


Yemek pişirecekseniz ya da pişirilenleri yiyecekseniz mutlaka elinizin altında bulundurmanız gereken kap kacak, tava tencere, musluk kurna, tel dolap ve benzeri edevat bütünüdür. Eski yeni, paslı isli, kırık dökük diyerek sebepli sebepsiz ayırıp kenara koymak, sarıp sarmalayıp kutulara basmak zorunda kalırsınız, hayatınızın farklı zamanlarında çok zaman da farklı duvarlar arasında...

İşte bu alet edevat aslında hayatının en önemli gereksinimlerindendir, gerekene kadar farketmezsiniz. Küçük bir şişeyi açmaya çalıştığınızda bulamadığınız açacak, dibi tutmasın diye paniklediğinizde gözünüzden kaçan tahta kaşık konuşsa, konuşabilse kimbilir neler anlatırdı? Eşyaların belleği olsa, hatırlattıklarından çoğunu hatırlasalar misal, hayat çekilmez mi olurdu? Bilemem.

Aidiyet duygusundan sıyrılmış olarak hayat bulan, içeri girdiğinizde mutlaka geçmişe döneceğinizi iddia eden tuzaklarla donanmış mutfakların, cinsiyet ayırmadan en kolay anı biriktirilen eşyalardır bunlar. Kapısından sızan teşrifatçi kokulara kanan, kolayca düşer bu tuzaklara. Bakır bir tepsi görür, annenizin böreklerini hatırlarsınız. O tepsiye anneniz hiç yufka döşememiş olsa bile. Bir şarap kadehinde saklı gidişleri, tezgahtan lokma kapan küçük serçeyi, yanan tavadan balık çalan sarmanı hatırlarsınız. "Eleğimi duvara astım." der biri, siz yakıcı anlamlarını tanırsınız mutfak levazımatının.




•• juicy salif - Desing by Philip Starck

.

6 yorum :

sevim kutlay dedi ki...

seni sıra dışı ve bağımsız bir ekran yorumcusu olarak tanımladım kafamda ve bir süredir yazılarını okuyorum. bir kaç gündür edebi yazılar yayınlıyorsun. okumaktan memnun oluyorum da merak ettim yoksa ekran eleştirisi yapmaktan bıktın mı?

ranini dedi ki...

@sevim kutlay

hoşgelmişsiniz.. farklı yazılar deniyorum blogu açtığım ilk günden beri, yeni bir durum değil aslında...


yine ekran eleştirisi yapıyorum ama bütün bir bölüm analizi yapmaktan uzun zaman önce vazgeçtim. sıkıldım.

tekrar hoşgeldiniz, gözünüze gönlünüze sağlık!
:)

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Kızııııım var ya seni "hulk" böyle ne bileyim debut yaptığın gündeki "elleştirme"n tarzınla bellemiş, sen narenciye resimli post yazınca hep bir ağızdan "yok artık n'oluyo yaaa bu karıya?" diyorlar :))) O diil de, bi Aşk-ı Memnu "elleştiri"si yapsak mı beeea? :))) Ayyyy ama izleyemiyorum birtakım durumlardan ötürü de diziyi de yaaaa. Şaşırdım

ranini dedi ki...

ya bırak, ağzıma adını almam o dizinin bir daha! behlül, "aşk bir yalaktır içine düşen salaktır" demiş, inanamadım. gerçekten taşak geçiyorlar izleyiciyle sanırsam. gizli gizli gülüyor olmalılar, "lan ne yazsak izliyorlar" die : ))) çok eğlendiklerine eminim ama ben çok sıkıldım.

felek melek dedi ki...

"Ayyyy ama izleyemiyorum birtakım durumlardan ötürü de diziyi de yaaaa."

hayırdır başkan, neden izleyemiyorsun, enişte mi yasakladı yoksa diziyi? ;)

Hadsizin Başkanı dedi ki...

@Ranini,

Ohaaaa, çüüüüş... Ne diyosun kızııım :) Yaaaa sen mi taşak geçiyosun yoksa hakkaten böyle mi demiş o fake Bradpittbull? Ayyyy şu anda hönk hönk hönk oldum yaaa... Bu bi rekor :) Amaaaan benim tuzum kuru beeea :) O uzuvdan bende yok ama neyse ondan aşşağısı Kasımpaşa ben izlemem ki böyle yapımlar :P Amaaa var ya kızım, o herife de "amelié" duvar yazılarından başka bişiy olmaz beee ya... Ne yani Churchill'den mi özlü söz söylicekti beeea :P

@felek melek,

Aaaaa, kıııız Melek, Allah cezanı verMEsin komedyen misin laflarımı mı çarpıtpıtpıtpıtpıttırtırtırtırtıyorsun benim beeea :))) Yok bebeğim, benim 4 yaşındaki oğlanlar biraz uyanmaya başladılar da Bihter çıkınca TV'ye depar atıyorlar o yüzden dolayı nedeniyle (ayyy süper bi anlatım bozukluğu) diziyi izlemiyorum... Ayrıca o paççççoz müstakbel kocamı mı takcam beeea... Hoooop hooop :P Var ya eğer "Meşk-i Memenu"yu izlersem (ki harbi izlemiyorum) beni Chris Carmack Courchevel'e yani sosyetik ve "sex"yetik dağa kaldırMAsın, e mi? :)))