Çarşamba, Mart 11, 2009

Kusmak...


Yazarak da kusulur. Yazarak kusar kimi insan içindekileri. Tekme tokat, sille kötek yazarsın. İlk cümlede sobelersin üzüntüyü. Sevgiyi de.. Kusar rahat edersin. Uzaklaşır alay edersin. Senin değilmiş gibi yaptığın bir oyundur.

Yazarsın, kusarsın. İzle dur, topla biriktir. Olay hayatta geçiyor. Tashihler almış başını gidiyor, kalem hâlâ hurufat peşinde! Dize dur ah ve kâmları, birbiri peşi sıra. Yetti gayrı in aşağı şimdi, onca zahiri arasında kendini ara.

Yazarak da kusulur. Umursuz bir kaya gibi dikilir harfler önünde. Gölgeleriyle, koyaklarıyla, uyaklarıyla dizersin kelimeleri peşpeşe. Eteğiydi doruğuydu cümlenin bakmazsın. Yalındı yalçındı kaçınmazsın. Uyaktı makamdı aramazsın. Kalbin ağzından daha bozuktur. Sadece kusarsın. Çaresizliğini de...

Yazarak da kusulur. Vız mı gelir hiç, elalem ne der demezsin. Okuyan ne düşünür, ne kaynatır demez yazarsın. Neme lazım, bilmesin kimse sokağa çıkmaktan neden korktuğumu, köprüden aşağıya sadece olta mı sarkıttığımı, gönlümü kime kaptırdığımı, kimin arkasından gözyaşıyla baktığımı demez, yazarsın.

Yazarak da kusulur. Yazanın gözyaşlarıdır, okuyanın gözlerinden dökülen..



•• Fotoğraf: Vedat Ozan

.

14 yorum :

ayla dedi ki...

sonbaharın yeni tanıtımını gördünmü ranini? ahahahahahaahaha kemal ve ruhsar ÖPÜŞÜYOOOOR!!!

ranini dedi ki...

baarma:( gördüm...

Smoking kills dedi ki...

güzelim yazının altında dönen geyiğe bak:(

ranini dedi ki...

@smoking kills

geyik meyik göremedim ben? iyice gitti desene benim gözler:(

felek melek dedi ki...

ranini sen tanıtımı görüp mü yazdın yoksa bu yazıyı? ;)

ranini dedi ki...

@felek melek

alakası var mı sence:)) tanıtımı akşam üzeri bir arkadaşım arayıp "izle" dedi, ama unuttumdu, izleyemedim. ayla yazınca hatırlayıp baktım.


ayrıca bilmem kaç yazı önce söyledim bu konuda fikrimi. gelecek sezon tek yumurta ikizleri olsa, gider altınımı takarım, o derece taraftarım ilişkilerine :)

acilin ben doktorum dedi ki...

ranininin uzerine varmayin:)) az acilin kenara cekilin hava alsin. ayrica da kimsenin opustugu filan yok, opusur gibi yapiyorlar.

belki ahmet mumtaz taylan ya da sevinc erbulak blogu okuyordur. her dizide opusme sahnesi izledim fakat bu kadar romantik ve heyecan verici bir sahne gormedim. yurekten kutluyorum her iki oyuncumuzu. erkek halimle mideme kramp girdi izlerken, o kadar heyecanliydi!

ranini dedi ki...

sonunda alirıza bey'le kaçıcam o olucak. yemin ederim!


@acilin ben doktorum

haklısın güzel sahneye benziyor. ikisinin de gönlüne sağlık..

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Hangi Ali Rıza'ya beeea? Bence, var ya kızııııım modaya uy hem minik köpek al hem de yaşı minik kendi ve gerekli uzuvları büyük sevgili yap beeea, milleti libidonla döv sooora yaaaa :P

ranini dedi ki...

aşk'olsun başkan :(( kaç tane alirıza tanıyorsun bu ekranlarda? elbette necla, leya, şevket ve ayşe'nin babası olan alireza.

Anonymous dedi ki...

burada bazı arkadaşlar sonbaharlan
dalga geçiyo gibi şeyler yzıyo.ranini
sende bişey demiyorsun bu dizi ilk beşte olan şimdiden bütün türkiyenin
beğnisini kazanmış br dizidir.herkesin beyendiyine saygı duyarm ama yok öpüşüyolar flan yazılıyo. yalan yanakten öpülüyo herşey türk aile yapısına uygun
ve ahlakıdır.zaten epde ailesiolan çok
mzbut ve terbiyeli bir insandır terbiyesizliğe müsamba etmez.lütfen
yazmadan önce bi düşünün

Hadsizin Başkanı dedi ki...

Aaaaaa, napıcaksın onu yaaaaa, kızııım gençsin güzelsin git çıtır bişiy bul aaaaa... :))) Hem bu Kemal'miş Memal'miş nedir yaaaa o da, tamam usta oyuncu anladık :P Şimdi güzelim beni iyi dinle :))) Valla tüm fiziksel varlığınla kurudun bittin heeee... Bana bak sana LA'ye bi gidiyiiim çıpçıtır (ayyy görüyoooo musun yine literatüre bir kelime kazandırdım, süperim yaaa :P) şöyle 21-22 yaşında sörfçü hunk yollıycam beeea :P

ranini dedi ki...

@ sevgili adsız


herşey türk aile yapısına uygundur ve ahlaklıdır ne demek? erkan petekkaya da aile sahibidir böyle terbiyesizliklere izin vermez ne demek?

sen hiç öpüşmüyor musun? olur da birgün öpüşürsen seviyesizlik mi etmiş oluyorsun, terbiyesizlik mi?

alla alla! nerden çıkıyorsunuz siz? kimsiniz, niye böyle saçma sapan meseleleri beyninizin kenarında büyütüp çürüyorsunuz, hele bunu hiç anlamıyorum... el insaf yahu, el insaf!

Hadsizin Başkanı dedi ki...

@Ranini

Bak görüyor musun ben o zaman seviyesizin başkanı diil CEO'suyum beeea! Ayyyy, inanmıyorum kaçın aaa dostlar, açılsın pandoranın kutusu, saçılsın sırlar :)))

Genel olarak herkese:

Yaaaa, Türk dizilerinde 'le baiser français' tarzı esaslı tatlı aşk yiyişmesinin başlangıcı yani dillerin foreplay'i yoktur ki dil de görmeyiz sanki gayri ihtiyarı o anda "ayyy hadi gönlün kalmasın" öpücüğü görürüz... Yaaaa, bu yüzden aylardır diziler hakkında inandırıcı değil diyorum... Çok merak ediyorum kim sevgilisini-kocasını yanağından öpüyor ben öpmedim, hep dudağından öperim hatta ikiz oğullarım var 4 yaşında sakınmamdan onlardan öpüşmelerimizi çünkü onlar da ileride sevgililerini öpebilsinler sevgilerini gösterebilsinler diye. Niye TV'de insanları anlatan dizilerdeki olası seksten ve onun gerekliliklerinden korkuyoruz, niçin? Gani gani heteroseksüel dayatması yapıyoruz bari onun gerekliliklerini yani erkekle kadının sevişmesini TV'de kör göze parmak hesabı ölçüsüzce gösterelim beeea... Diller değsin birbirine... Kadının göğsü açılsın, çıplak olabilsin, adamın saçı dağılsın poposu görünsün, hatta okazyon gereği çıplak olabilsin o da. Kadın kirli konuşsun erkek kadının kalçasına bir sevgi şaplağı atsın. O çok gerekli aksiyon sonrasında birbirlerine sarılsınlar kurgu dizilerde. Bilmiyorum, ciddi reform gerek dizilere... İzledikçe aşk göremiyorum ve bu diziler sözüm ona aşkı anlatıyor. Aşık olduğum insanlar hep seviştim. Bu bağlamda o zaman kötü bir şey mi yaptım :P Hayır, kendimi gerçekleştirdim... İnsanlar birazcık olsun daha az "tabuk" olsunlar istiyorum, korkmayın kendinizden sakınmayın bedeninizi, yaşayın her şeyi doyasıya hayat çok kısa alem ne der demek için... Aşk ve gerekleri TV'de kurgu bile olsa esaslısını seyredince mutlu oluyorsunuz en azından ben mutlu oluyorum, sizi bilmem ama.