Cumartesi, Mart 14, 2009

Ranini'nin kaçırılışı...


Aşağıdaki bölüm, karşılıklı yazarak "online" oynanan frp türüne örnek olması için yüzüklerinefendisi.com.tr isimli sitede gerçekleşen bir hikayeden alınmıştır. Tharbad'da mola veren kafileden ranini kaçırılmıştır ve olaylar gelişir.

tarih : 10 ekim 2002
yer : `tharbad` çıkışı, kamp yeri

oynayanlar:
ranini (anlatıcı, forsuk tepegöz, topal brandir, bilge burun, styric'in kurtçukları)
bobadillo[uh](kendisi)
urugh khakh (kendisi)
sirano bey (tindome)

**tharbad çikişi- kamp yeri **

forsuk tepegöz: forsuk aniden çalıların arasından çıkıp bağıra çağıra üzerine atlayan bilge burun'dan kurtulmak için hamle yapmaya fırsat bile bulamamış, şişman hobbitin altında debelenmekteydi. bilge burun hem bağırıyor hem de forsuğa tokat atıyordu. forsuk olanca gücüyle bağırdı: "imdaaat!! kurtarın beniii...!!"

topal brandir: brandir, anlattığı öykünün etkisiyle biraz sersemlemiş..
önünde olan bitenlere öylece bakıyordu.. başını kaldırıp ork'a baktı.

bilge burun: bilge burun, nefes nefese kalmıştı. altına aldığı forsuğun yakasından tutup sarsmaya başladı "doğru söyle bana.. hazine nerde? altın dolu sandık nerde? benden kurtulacağını mı sanıyorsun.." bir anda etrafında beliren gölgeleri gördü. bir ork ve ork kadar iri biri daha ona bakıyorlardı. hırsız hobbitin dostları olmalıydılar.. tedirgin oldu.

bobadillo[uh]: iki hobbiti enselerinden tuttuğu gibi havaya kaldırdı.. "durum zaten karmakarışık ve her geçen an yeni bir karışıklık ekleniyor.. senin kim olduğunu sormayacağım yeni hobbit.. hele sandığı, hazineyi hiç sormayacağım.. şimdi yapmamız gereken önemli bir işimiz var.." forsuk'un suratını kendi suratının önüne getirdi.. gözleri şimşek şimşekti.. "porsuk!!!!! son kez soruyorum.. bu sittiric büyücü ne tarafa gitti? anlat çabuk.."

forsuk tepegöz: ork'a ilk kez bu kadar yaklaşmıştı. burunlara ziyan bir koku üzerine geliyor, gözlerinde çakan şimşekten de etkili oluyordu. sesi titreyerek cevap verdi "şu...şşş..uu.. ta..ta...tarafa..."

topal brandir: "orman arazisine doğru gidip, kaybolmuş.." dedi, brandir.. "zaten yerini belli edecektir bize...." forsuğun son sözlerini hatırladı. "demek bir kuş ve bir de köpek vardı hobit kadının yanında.." ork'a döndü sakin bir sesle devam etti." bir elf, bir köpek ve bir kuş eksiğimiz var. halka tamamlanınca izler açılacaktır. orman bir nehire açılıyor, nehir yolunu takip edeceğiz..."dedi.

urugh khakh:telepoyrtazzzyoyon!!!
ofsuruyk pepegotun paymaykiylayn gozzztdertiyi yerteyn biyr andta dumaynlar arasiyndta biyr buycucu belirtii....amay sittireyt diyil oruhg buycususuydu.......
og gakh 14.39 (15.39)
teleportasyon! forsuk tepegöz'ün gösterdiği yerden bir anda dumanlar arasında bir büyücü belirdi. ama sytric değil, orc büyücüsüydü.

bilge burun: forsuğun eliyle gösterdiği yer dumanlara boğulmuş, arasından kocaman ve yamuk yumuk bir dev belirmişti.. bilge burun korkuyla bağırdı "o da neeeeey!!!!"

urugh khakh: yanizzsca popaytiyoyu tanyorggdtu....
"soole bakayliym popaytiyyo, bunnarrr kiyymm, kiym bu uszayk dtiyarglarta guynlerdtir gkezsineyn hobiybiykler, sittiretler, ofsuruyklar?"....kizmish biy hayldte org ha bakyorgtu "leszisz rannigh iym nerte?" "buraylarisi fazsssla bosh birakymisiym kalba"
og gakh 14.43 (15.43)
Yalnızca bobadillo'yu tanıyordu. " söyle bakalım bobadillo bunlar kim, kim bu uzak diyarlar'da günlerdir gezinen hobbitler, sytricler, forsuklar? kızgın bir halde orca bakıyordu. "leziz raniniö nerede?" buraları fazla boş bırakmışım galiba"

bobadillo[uh]:
ork bir kez daha asıldı kılıcına.. dumanlar arasından bir anda beliren kadim düşmanları urugh khakh'ı tanıdı.. şüpheyle baktı.. " eh.. bir sen eksiktin guguk kuşu.. popatyaymış.. biz her yeni gelenle tanışma törenleri düzenler, hikayeler anlatacak olursak ranini'nin cesedini değil fosilini bulacağız en sonunda.. buyur kendin tanış hobibiklerle, ibibiklerle.. ya da boşver de bir numaraya kalkışmayacaksan benimle gel istersen lesis hanımı bulmaya.. yolda anlatırım olanı biteni.. brandir.. sen de halkayı tamamlamak istiyorsan git ara bul kediyi, köpeği de sonra ne yapacaksan yap.. ben nehre doğru gidiyorum.." bobadillo söylene söylene forsuk'un gösterdiği yöne, ormana doğru yürümeye başladı..

urugh khakh: sabrisizsz buycuydu urghh....
orugh buycususuy yerteyn biytme bitli bir-un'a baktiy, arkaziyndtayn ofsurk pepeye, ontayn topach bagardur'a...sonnra giney popaytilyoya dtondu...bi aciyklamay beykletiyi kesiyndti...gkozssslerinsini kiszzdiy "beyn yoykkeyn neleyr olmush burlarta?" tiye dtussuyndtu...(aszzliyndta tuym hikkayyeyi bilyorgtu...kayiyt kazsaniyndayn isslemistiy yasaynaynlarisi soyn bi kaych gkuntur...ama sittiret buycucusuu -kendunnu bi amuyletle koruyduyundtan onu izzsleyemiyorg, nerte olduyunuyu kazsaniyndayn gkoremiyordtu)...kalmishti bu gkariyp gkurubuyn arasiyndta, inzaafflarina...ormayna tooru gkiteyn popatyaya baykti, sonna topach a dondtu...sankiy onuyn koshmaszini bakliyorgtddu...
og gakh - 15.04 (16.04)
Sabırsız büyücüydü urugh... orc büyücüsü yerden bitme bitli bir urug hai'a baktı. atkasından forsuk tepegöz'e, ordan topal brandir'e.. sonra yine bobadillo'ya döndü. bir açıklama beklediği kesindi. gözlerini kıstı "ben yokken neler olmuş buralarda?" diye düşündü. (aslında bütün hikayeyi biliyordu. kayıt kazanından izlemişti bütün olanları son birkaç gündür. ama sytrıc büyücüsü kendini bir amuletle koruduğu için onu izleyemiyordu. nerede olduğunu kazanından göremiyordu.) kalmıştı bu garip grubun arasında, insaflarına... ormana doğru giden bobadillo'ya baktı. sonra topal'a döndü. sanki onun koşmasını bekliyordu.

forsuk tepegöz:
çonnkkss!!
diye yere bırakıvermişti elinden forsuğu ork!! iki eliyle kalçasını tutarak ayağa kalktı. yeni gelen büyücüye korkuyla baktı. arkada kalanlara baktı.. ork'un peşine takılmaya karar verdi.. "bu kadar çürük olsam benim de sinirlerim harab olurdu tabi" dedi içinden..

topal brandir: "ne büyük bir sadakat!" dedi. brandir yaşlanan gözlerini elinin tersiyle silerek, liderini bulmak için acele eden ork'u ve onu izleyen hobbiti takip etmeye karar verdi. arkalarında kalan bilge burun'a dönerek " burda bekle, elf, köpek ya da kuş hangisi gelirse, nehire doğru ilerlediğimizi söyle" dedi.

bilge burun: bilge burun düştüğü yerden kalkamamış, ork onu bıraktığında altında kalan bacağını ovalayarak, sızlanıyordu. brandir'in sert bir sesle verdiği talimata kekeleyerek cevap verdi " pe..pe..pe..peki... bee..beee.beekleerim.." içinden tekrar etmeye başladı " elf, kuş ya da köpek .. kim gelirse nehire gittiler..elf, kuş ya da köpek .. kim gelirse nehire gittiler..elf, kuş ya da köpek .. kim gelirse nehire gittiler.." içi geçti, bayılmıştı...

tindome: elf, saklandığı yerden atını sürüp çıktı. hobit'in papağanladığı sözlere yüzüne bakmadan yanıt verdi "biliyorum". sonra da diğerlerinin peşine atını sürdü. durmadan söyleniyordu" "demek bir styric ha" dedi, gözleri öfkeyle yanıyor, hayalinde onu hırpalıyordu. "ered'de soyunuzu sona erdirdim sanıyordum. demek bitirmem gereken bir iş daha var." sonra peşlerinden sessizce takip etti. `çeyrek` peşisıra geliyordu. "aslında bunları takip etmek için bir köpek burnuna ihtiyaç yok" diye düşündü. "acaba çeyreği handa mı bıraksaydım?"

bobadillo[uh]: ani bir kararla durup geriye baktı.. forsuk ve brandir peşinden geliyordu.. urugh olduğu yerde kararsız bir şekilde arkalarından bakıyordu.. kendisine doğru gelen ikilinin yanından geçerek urugh'un yanına geldi tekrar.. "düşündüm de eğer bir büyücüyle uğraşacaksak ancak sen bize yardım edebilirsin..ne diyorsun?"

forsuk tepegöz: ağaçlık alana girerlerken ork durmuşgeride kalan devin yanına gitmişti. "aslında kaçmanın tam zamanı "dedi. geriye dönse bilge burun'a hesap vermek zorunda kalacaktı. olduğu yeri daha güvenli buluyordu. "nehir..." nehir lafı onu çok korkutmuştu. sudan korkardı. büyük büyükbabası nehir kazasında ölmüştü. "bir sal bile yok! nehire nası girecekler ki" diyerek rahatladı.

urugh khakh: geliyorgggggg...
"pekiyy, popaytilyo, keliyorgum...bi buycuyle ancayk bi buycuy basha cikkayr...bana yerni bulun yeteyr, rannniki paylasiyrisz sonna" dedu...bi yaydtan da atiyniyn uzztuydeyn kendunnu suszen rintindine bakyorgtu...
og gkah 15.26 (16.26)
" tamam bobadillo, geliyorum.. bir büyücüyle ancak bir büyücü başa çıkar.. bana yerini bulun yeter, ranini'yi paylaşırız sonra" dedi. bir yandan da atının üzerinden kendini süzen rintintin'e bakıyordu.

styric'in kurtçukları: kımııılllg!! kımııııllllgg!!
yüzbinlerce iri, iğrenç kurtçuk tepelerinden aşağıya yağmur gibi yağmaya başladı.. iri!! iğrenç ve yapişkandilar!!

urugh khakh: ........geldti ........birteyn rindindin iyn uzseriyndte beliyreyn sariy bulta baykrti " sittireyt bizsi buldtu.sittireyt beniy buldtu...geriy cekliyn heppunuzsss" diyey baardti...bi yayndtayn da cebiyndtekiy cesssveyizsini cikayrtip bi tutaym kayvfe vfe suyttozsu koytu iciynde vfe buyyusuyne bashladi...
og gkah 15.35 (16.35)
... geldi!... birden bobadillo'nun üzerine beliren sarı buluta baktı. " sytric bizi buldu. sytric beni buldu. geri çekilin hepiniz" diye bağırdı. bir yandan da cebindeki cezvesini çıkarıp bir tutam kahve ve süt tozu koydu içine ve büyüsüne başladı.


topal brandir: "geri çekilin" diye bağıran büyücünün önünü açarak kılıcını çekti. gökten yağmur değil, kurtçuklar yağıyordu. üstüne, başına ordan da yerlere saçılan iri kurtçukları kah ayağıyla eziyor kah kılıcıyla ikiye bölüyordu. ikiye böldüğü kurtçuklar ölmüyor, bölünerek çoğalıyorlardı. bölmeden ayağıyla ezip öldürmenin daha doğru olduğuna karar verdi.

bobadillo[uh]: bir türlü harekete geçemiyor olmalarına iyice canı sıkılmıştı bobadillo'nun.. urugh büyücüsü kurtçuk büyüsünü yaparken o da gökten yağanlardan birini yakaladı.. miğferini kaldırarak yarısını ısırdı kurtçuğun.. biraz çiğnedikten sonra geri tükürdü.. "böööğğğğ.. tadı kerevize benziyor.. nefret ederim kerevizden.."

forsuk tepegöz: üstüne düşen ilk kurtçuğun altında kalmış debelenip duruyordu. "biri bişiiler yapsın!! kurtarın beniii!!" diye bağırıyordu

urugh khakh: fiayr balll
uruygh buycususu...kurtdlartayn kurtuylmalariniy saalaycayk buyuyu olshturmuystu...amma yerte bayira cayira kifvraynayn ofsurk pepe'niyn dte olumusune yol acaybiliyrti buysiusu.... og gakh
fire ball! urugh büyücüsü kurtlardan kurtulmalarını sağlayacak büyüsünü oluşturmuştu ama yerde bağıra çağıra kıvranan forsuk tepegöz'ün de ölümüne yol açabilirdi.

bobadillo[uh]: urugh büyücüsünün yapacağı büyünün gücünü yüzünden anlayan bobadillo yerde kıvranan forsuk'a doğru atıldı.. üzerindeki kurtçuğu kenara fırlatarak hobbiti kucakladığı gibi büyücünün yan tarafına doğru koştu.. "brandiiiiiiirrrr.. çekil sen de oradaaannnnn.. diğer hobbit neredeeeee???"

topal brandir: viciiivkks!!
ork'un uyarısı üzerine ayağının altındaki son kurtçuğu da ezdikten sonra çevik bir hareketle geriye doğru çift parande atarak kenara çekildi brandir. ayakları yere basınca ork'a cevap verdi "diğer hobit kamp yerinde kaldı! merak etme dostum!" dedi.

urugh khakh: styric'in kurtçukları:caziiirtt!! cuzuuuurttt!!
yaniyordu kurtçuklar!! caziiirtzz!! cuzuuurttz! etrafa pis bir koku yayiyordu kurtçuklar!!

forsuk tepegöz:
ork dostu onu bir hamlede kucağına alıp ölümden kurtarmıştı.. forsuk minnettar gözlerle ork'a bakıp "teşekkür ederim dostum, şu sefil hayatımı sana borçluyum "dedi. "artık yanından hiç ayrılmayacağım ama rica etsem beni yere bırakabilir misin? ben yüksekten korkarım da"...

urugh khakh:
hymmm lesis kokyorgdtu
uruyk buycususu, konzantereyagi olduy....simdtiy bu kokuyyu uzsaklaystirmaliydti....hemeyn russgkar guluy buyyuszune bashladti...bu sttiretle urasmayk raninik i yemeykteyn dtaha kolaydti vfalla....
og gkah :p
Hmmm.. Leziz kokuyorlardı! Urugh büyücüsü, konsantre oldu. Şimdi bu kokuyu uzaklaştırmalıydı. Hemen rüzgar gülü büyüsüne başladı. Bu sytric'le uğraşmak ranini'yi yemekten daha kolaydı valla

bobadillo[uh]:
forsuk'u yere bıraktı bobadillo.. koku bobadillo'yu pek rahatsız etmiyordu ama büyücü yeni bir büyüye başlamıştı.. yanan kurtçuklar yerde kalın ve yoğun, balçık gibi bir kül tabakası oluşturdular.. geriye yanmayan tek bir kurtçuk kalmıştı.. diğer kurtçuklardan daha farklı görünüyordu.. kül tabakasının üzerinde sağa sola gidip gelmeye başladı.. bir süre sonra o da toz haline dönüştü.. geriye külün üzerine yazılmış bir yazı kaldı :
"..yalnızca aklını kullanan erişecek menzile,
büyüler çözmeyecek hiçbir düğümü..
saf ve iyi olan bulacak sırrın çözümünü.."

urugh khakh:
kulleyr havaylandti....
"..yannizsssca ayklısinı kulaynayn erşeyecek mennzssiyle,
büylergg çözszzmeyceyk hiychbiy düyüymü...
zarf ve iygg oln bulceyk sırınnnn çözssmüynü.."
yaszzzsilargg ruzssgayrlar beryabeyr kaybooldtu fakayt soyn hallerisi urugh buyciususunun ziyniney kazsiyndti...
illebeyt og gakh
Küller havalandı... "yalnızca akılını kullanan erişecek menzile, büyüler çözemeyecek hiçbir düğümü, saf ve iyi olan bulacak sırrın çözümünü" yazılar rüzgarla beraber kayboldu fakat son harfine kadar Urugh büyücüsünün zihnine kazındı. ilelebet urugh khakh

** arkası yarın**

anlatıcı:
son kurtçuğun dönüşerek mesaj haline gelmesi, yolcuların derin düşüncelere dalmalarına sebep oldu. ağır adımlarla yürüyerek ormana daldılar. en kısa zamanda nehir kıyısına ulaşıp, yola devam etmeleri gerektiğini biliyorlardı.

"

.. yalnızca aklını kullanan erişecek menzile,
büyüler çözmeyecek hiçbir düğümü,

saf ve iyi olan bulacak sırrın çözümünü
..
"

- Orc lisanından çeviren: ranini

.

1 yorum :

bobadillo(uh) dedi ki...

öyküyü okuyunca gözleri doldu koca uruk-hai'nin..